Evenimente

Acționează preventiv: 10 reguli împotriva Coronavirus

1.SPĂLAȚI DES MAINILE 

Spălați-vă riguros pe mâini cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde sau dezinfectați-vă un gel pe bază de alcool după fiecare contact cu suprafețe, obiecte, bani utilizate și de alte persoane. De ce 20 de secunde? Pentru că acesta este timpul necesar de acționare a săpunului pentru a elimina virusul.

2.DACĂ STRANUTAȚI SAU TUȘIȚI ACOPERIȚI-VĂ NASUL ȘI GURA

Acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel când strănutați sau tușiți; Nu reutilizați șervețelul și aruncați-l imediat într-un coș de gunoi cu capac. Dacă nu aveți șervețel, când tușiți sau strănutați folosiți cotul flexat. De ce? Acoperirea gurii și a nasului când tușiți și strănutați, previne răspândirea germenilor și a virusurilor. Dacă strănutați sau tușiți în mâini, puteți contamina obiectele sau persoanele din apropiere sau pe care le atingeți.

3.NU VĂ ATINGEȚI FAȚA CU MAINILE MURDARE

Nu vă atingeți ochii, nasul, gura dacă nu aveți mâinile igienizate. De ce? Mâinile ating multe suprafețe care pot fi contaminate cu virusul. Dacă vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile contaminate, puteți transfera virusul la dumneavoastră.

4.DEZINFECTAȚI SUPRAEFEȚELE DIN PREAJMĂ

Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de alcool.

5.EVITAȚI PERSOANELE BOLNAVE

Mențineți o distanță de 2 metri între dumneavoastră și alte persoane, în special cele care tușesc sau strănută. De ce? Atunci când cineva care este infectat cu o boală respiratorie, cum ar fi COVID-19, tuțește sau strănută, proiectează mici picături de salivă care conțin virusul. Dacă sunteți prea aproape, puteți inspira virusul. 

6.MASCA DE PROTECȚIE

Persoanele sănătoase trebuie să poarte mască numai dacă îngrijesc un pacient suspect de infectare cu COVID 19. Purtați mască dacă tușiți sau strănutați. Măștile sunt eficiente numai atunci când sunt folosite în combinație cu o igienizare corectă a mâinilor cu soluții pe bază de alcool sau cu apă și săpun. Cum să punem, să folosim și să înlăturăm o mască Înainte de a vă pune masca, igieniza-ți-vă mâinile cu o soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun. Acoperiți-vă gura și nasul cu masca și asigurați-vă că nu există spații libere între față și mască. Evitați să atingeți masca în timp ce o folosiți; Dacă o faceți însă, igieniza-ți-vă mâinile cu o soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun. Înlocuiți masca imediat ce se umezește și nu reutilizați măștile de unică folosință. Pentru înlăturarea unei măști: acționați din spatele urechilor (nu atingeți masca); aruncați-o într-un coș de gunoi cu capac; igieniza-ți-vă mâinile cu o soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun.

7.SUNAȚI LA 112 sau tel verde

Apelați 112 dacă aveți febră sau tușiți și ați călătorit în țări unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus sau ați intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus. Specificați acest lucru dispecerului. La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Pentru informare sunați la 0800 800 358.

8.LUAȚI MEDICAMENTE DOAR LA RECOMANDAREA MEDICULUI

Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului.

Despre Carrefour +-

În România, grupul Carrefour oferă clienților săi multiple posibilități de a face cumpărături, atât în cele peste 360 de magazine din țară, cât și prin portalul unic www.carrefour.ro și platforma BRINGO, disponibilă gratuit în Google Play și App Store, în 35 de orașe.

Continuând seria inovațiilor, Carrefour a extins serviciul integrat „Casa ta - Self Service”, casa de marcat unde clienții au posibilitatea să scaneze și să plătească singuri, în același loc, produsele cumpărate. Prin aplicația Carrefour, clienții pot scana produsele când le iau de la raft, apoi plătesc la casa de marcat fără a mai trece produsele pe bandă.

Carrefour susține comunitățile în care activează prin programe relevante, astfel că, în 2017, retailerul a lansat, în premieră în România, Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, prima de acest gen fondată alături de un retailer. Proiectul aduce mai aproape de clienții Carrefour producătorii agricoli români cu produse de calitate și le oferă acestora oportunitatea de a accesa o piață de desfacere sustenabilă.

Ca parte a aceluiași demers strategic, Carrefour a lansat în luna martie 2019 Creștem România BIO, un program național pentru susținerea conversiei fermierilor români la Agricultura BIO și promovarea produselor BIO românești. Programul reprezintă un angajament pe termen lung si a fost deschis oricărui fermier român care a dorit să fie certificat BIO. Scopul este acela de a crea în România un segment puternic de producători certificați BIO, care să poată oferi românilor șansa de a mânca mai bine.

În luna iulie 2019, Carrefour România a lansat “Punem preț pe plastic”, un program de economie circulară adresat reducerii cantității de ambalaje din plastic și introducerii plasticului într-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire și reciclare. În cadrul programului, inițiativa Plata cu PET-ul a ajuns în 7 hipermarketuri Carrefour din 6 orașe: București (Băneasa și ParkLake), Constanța, Buzău, Cluj, Oradea și Timișoara. În fiecare oraș, timp de 10 zile, oamenii au putut aduce PET-uri în schimbul fructelor și legumelor provenite de la producători locali. Inițiativa a adunat un număr de 270.000 de PET-uri pentru 64.000 kg fructe și legume românești de sezon.