Vinuri albe Romania

Pe carrefour.ro descoperi o gamălargăde gusturi autentice ale vinurilor albe românești! Pentru evenimente speciale, sau pentru mesele din weekend alături de familia ta, comandăonline cele mai potrivite sortimente de vin alb românesc, incluse în ofertele unor producători autohtoni consacrați:Panciu, Beciul Domnesc, Recaș, Murfatlar, Cotnari, Jidvei și multe branduri. 

Profităacum de prețurile avantajoase și adaugăîn coșul tău sticle de vin alb, ținând cont de informațiile privind alegerea corectăa unui anumit sortiment, în funcție de bugetul disponibil, specificul strugurilor, preferințele personale sau preparatele delicioase pe care le servești la masă. Exploreazăalături de noi gama de vinuri romanesti albe și realizeazăo alegere inspirată.

Vinuri albe românești la prețuri avantajoase 

Țara noastrăare o lungătradiție în producția de vinuri, iar vinurile albe au fost mereu apreciate pentru aromele lor delicate și proaspete. Printre cele mai cunoscute soiuri de struguri pentru vin alb românesc se numărăFeteascăAlbă, FeteascăRegalăși Tămâioasa Românească. Acestea sunt cultivate de secole în diferite regiuni din România.

Pe lângăsoiurile autohtone de struguri albi, România a adoptat și soiuri internaționale, care au adus o nouădimensiune în producția de vinuri de pe plan local. În ultimele decenii, au câștigat popularitate soiuri precum Chardonnay, Sauvignon Blanc și Riesling. Pe carrefour.ro descoperi o ofertăvariatăde vinuri albe românești, obținute din struguri tradiționali și soiuri importate.

Pentru a obține cele mai bune rezultate în combinația vinurilor albe românești cu mâncăruri, ține cont de caracteristicile gustative ale acestora. În general, vinurile albe ușoare și fructate se potrivesc bine cu pește și fructe de mare, în timp ce vinurile albe corpolente, cu o aciditate mai ridicatăși arome mai intense pot fi asociate cu preparate din carne albăsau brânzeturi.

Comandăonline vinuri albe românești   

Dacăorganizezi un eveniment la care se vor servi și vinuri albe, ține cont de sezon pentru a comanda online cele mai potrivite sortimente. În cazul unui eveniment desfășurat în timpul verii, un vin alb ușor, cu o aciditate echilibrată, poate fi alegerea perfectă. În sezonul rece poți opta pentru un vin alb românesc mai corpolent și cu un buchet de arome mult mai complex.

Temperatura de servire a unor vinuri albe românești poate varia în funcție de specificul strugurilor utilizați. În general, vinurile albe seci trebuie servite la o temperaturăcu valori cuprinse între de 8-12°C, pentru a evidenția prospețimea și aciditatea oferite. Vinurile albe dulci pot fi servite mai reci, la o temperaturăde 6-10°C, pentru a echilibra dulceața acestora.

Cel mai potrivit pahar pentru servirea unui vin alb este unul cu un picior lung și o cupăce măsoarădimensiuni relativ reduse. Acest tip pahar pentru vin permite concentrarea aromelor și menținerea temperaturii optime a băuturii. La momentul turnării, este important săse evite umplerea paharului în exces, pentru a permite vinului să-și dezvolte progresiv aromele.

1-24 din 349 produse

  1. 3790Lei
    3390Lei

1-24 din 349 produse

Ne pasa de securitatea datelor tale! Te rugam sa ne acorzi cateva minute pentru a-ti valida datele

Pentru a putea plasa comenzi, este necesara validarea datelor unice asociate acestui cont (adresa de email si numar de telefon). Dureaza doar cateva minute!