Vinuri albe Romania

Pe carrefour.ro descoperi o gamă largă de gusturi autentice ale vinurilor albe românești! Pentru evenimente speciale, sau pentru mesele din weekend alături de familia ta, comandă online cele mai potrivite sortimente de vin alb românesc, incluse în ofertele unor producători autohtoni consacrați:Panciu, Beciul Domnesc, Recaș, Murfatlar, Cotnari, Jidvei și multe branduri. 

Profită acum de prețurile avantajoase și adaugă în coșul tău sticle de vin alb, ținând cont de informațiile privind alegerea corectă a unui anumit sortiment, în funcție de bugetul disponibil, specificul strugurilor, preferințele personale sau preparatele delicioase pe care le servești la masă. Explorează alături de noi gama de vinuri romanesti albe și realizează o alegere inspirată.

Vinuri albe românești la prețuri avantajoase 

Țara noastră are o lungă tradiție în producția de vinuri, iar vinurile albe au fost mereu apreciate pentru aromele lor delicate și proaspete. Printre cele mai cunoscute soiuri de struguri pentru vin alb românesc se numără Fetească Albă, Fetească Regală și Tămâioasa Românească. Acestea sunt cultivate de secole în diferite regiuni din România.

Pe lângă soiurile autohtone de struguri albi, România a adoptat și soiuri internaționale, care au adus o nouă dimensiune în producția de vinuri de pe plan local. În ultimele decenii, au câștigat popularitate soiuri precum Chardonnay, Sauvignon Blanc și Riesling. Pe carrefour.ro descoperi o ofertă variată de vinuri albe românești, obținute din struguri tradiționali și soiuri importate.

Pentru a obține cele mai bune rezultate în combinația vinurilor albe românești cu mâncăruri, ține cont de caracteristicile gustative ale acestora. În general, vinurile albe ușoare și fructate se potrivesc bine cu pește și fructe de mare, în timp ce vinurile albe corpolente, cu o aciditate mai ridicată și arome mai intense pot fi asociate cu preparate din carne albă sau brânzeturi.

Comandă online vinuri albe românești   

Dacă organizezi un eveniment la care se vor servi și vinuri albe, ține cont de sezon pentru a comanda online cele mai potrivite sortimente. În cazul unui eveniment desfășurat în timpul verii, un vin alb ușor, cu o aciditate echilibrată, poate fi alegerea perfectă. În sezonul rece poți opta pentru un vin alb românesc mai corpolent și cu un buchet de arome mult mai complex.

Temperatura de servire a unor vinuri albe românești poate varia în funcție de specificul strugurilor utilizați. În general, vinurile albe seci trebuie servite la o temperatură cu valori cuprinse între de 8-12° C, pentru a evidenția prospețimea și aciditatea oferite. Vinurile albe dulci pot fi servite mai reci, la o temperatură de 6-10° C, pentru a echilibra dulceața acestora.

Cel mai potrivit pahar pentru servirea unui vin alb este unul cu un picior lung și o cupă ce măsoară dimensiuni relativ reduse. Acest tip pahar pentru vin permite concentrarea aromelor și menținerea temperaturii optime a băuturii. La momentul turnării, este important să se evite umplerea paharului în exces, pentru a permite vinului să-și dezvolte progresiv aromele.

  1. 42 90 Lei
    25 70 Lei
    +0.5 LEI Garantie
  2. 14 90 Lei
    12 50 Lei
    +0.5 LEI Garantie
Ne pasa de securitatea datelor tale! Te rugam sa ne acorzi cateva minute pentru a-ti valida datele

Pentru a putea plasa comenzi, este necesara validarea datelor unice asociate acestui cont (adresa de email si numar de telefon). Dureaza doar cateva minute!