Nu da curs campaniilor inselatoare!

Dragi clienți, circulă în mediul online un mesaj conform căruia Carrefour oferă drept premiu un Galaxy S20, ca urmare a participării la un sondaj. Dorim să vă asigurăm că mesajele trimise pe Facebook Messenger sau SMS nu ne aparțin și vă rugăm să nu dați curs acestei campanii înșelătoare. În prezent nu desfășurăm niciun concurs cu acest mecanism și vă rugăm să nu dați click pe linkurile din mesajele primite. Numele și sigla Carrefour sunt folosite în mod abuziv, astfel că investigăm deja această situație pentru a opri, cât de curând posibil, campania falsă.

Vă reamintim că toate campaniile oficiale Carrefour Romania sunt transmise aici, pe Facebook, sau pe următoarele platforme:

Mulțumim pentru înțelegere!
 
 

10 sfaturi penturu siguranța datelor tale

În ultimii ani, am devenit nedespărțiți de Internet și expunerea noastră la riscuri de securitate cibernetică a crescut. Iată câteva bune practici pe care ți le recomandăm, pentru siguranța datelor tale:

  1. Alege o parolă puternică

Pentru că „parola123” sau numele tău sunt mult prea evidente. Alege mereu parole complexe, mai mari de 8 caractere, apelând la majuscule, cifre și simboluri. Spre exemplu, cifra 1 în loc de „i”, cifra 0 în loc de „o”, litere mari la începutul parolei și un simbol la final. Dacă simți că n-ai inspirație, compune parola folosind prima literă a fiecărui cuvânt dintr-o propoziție. Exemplu: „Merg la birou doar cu tramvaiul 41.” = Mlbdct41.

  1. Păstrează parolele doar pentru tine

Unele lucruri sunt cu adevărat personale, așa că asigură-te că rămân doar la tine. Cele mai multe fraude pe Internet se fac mai ușor decât ai crede: hackerii îți pot cere direct informațiile tale importante precum parolele, prefăcându-se că sunt persoane autorizate.

  1. Alege parole diferite pentru fiecare cont

Dacă și tu ești utilizator de multiple servicii online și aplicații mobile, nu folosi o singură parolă pentru mai multe conturi. Odată ce datele de conectare pe un site ți-au fost divulgate, nu ai garanția securității datelor și pe alte platforme.

  1. Ferește-te de mesaje suspecte

Încercarea hackerilor de a te păcăli pentru a le oferi informațiile tale importante se numește phishing. Phishingul duce la furtul de date personale sau la tranzacții neautorizate pe conturile tale bancare. Așa că nu da curs niciodată email-urilor, SMS-urilor, apelurilor sau altor solicitări suspecte prin care ți se cer date personale (date bancare, parole, întrebări de securitate sau altele).

  1. Atenție la permisiunile aplicațiilor

Atunci când instalezi o aplicație pe mobil, verifică ce anume accesează din telefonul tău (agenda, microfonul, pozele etc.). Sistemele de operare mai noi îți permit să blochezi accesul aplicațiilor la diverse funcții ale smartphone-ului, în funcție de preferințele tale. În plus, asigură-te că instalezi doar aplicații din magazinele oficiale (App Store, Google Play).

  1. Folosește un antivirus

Un device nu e complet fără un antivirus, fie că e mobil, tabletă sau laptop. Iar vestea bună e că poți găsi o mulțime de astfel de programe complet gratuite sau contra cost.

  1. Grijă la rețelele wireless publice

Rețelele de Internet wireless fără parolă sunt deliciul hackerilor, deci rezervă-le doar pentru operațiuni simple și browsing ocazional. Nu face plăți cu cardul și nu introduce parole atunci când ai o conexiune la o rețea publică.

  1. Efectuează backup periodic

Atunci când ai date importante salvate pe mobil sau tabletă, efectuează periodic un back-up sau transferă manual fișierele și pe un  calculator. Evită să păstrezi informații confidențiale pe telefon, fiindcă se pot pierde ușor. Dacă pozele și filmele din telefon sunt de mare preț pentru tine, activează-ți un serviciu de back-up  în cloud.

  1. Activează funcția find my phone

Nu degeaba sunt „smart”! Majoritatea telefoanelor de astăzi îți permit, prin sistemele Google (Android) sau Apple, să le găsești în caz de furt sau pierdere, să le blochezi sau să ștergi de la distanță datele sensibile din ele.

  1. Actualizează software-ul la timp

Sunt într-adevăr sâcâitoare reminder-urile repetate despre update-uri, dar cea mai recentă versiune a programelor e mereu cea mai sigură.  Pe mobil, când ești notificat cu privire la o nouă versiune a sistemului de operare, ține minte că update-ul nu durează mult și adesea se poate efectua peste noapte. Acordă un scurt moment pentru a te asigura că datele tale sunt protejate.

 

Ne pasa de securitatea datelor tale! Te rugam sa ne acorzi cateva minute pentru a-ti valida datele

Pentru a putea plasa comenzi, este necesara validarea datelor unice asociate acestui cont (adresa de email si numar de telefon). Dureaza doar cateva minute!