Politica de confidentialitate

Ultima actualizare: iunie 2018

I. Informații generale


Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale Carrefour România S.A. („Carrefour România”), cu sediul în str. Gara Herăstrău, nr. 4C, Green Court, Clădirea B, etaj 7, 020334, sector 2, București, România, în calitate de operator de date.

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet, carrefour.ro.


II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate


II.1.  Dacă sunteți client al carrefour.ro, Carrefour România va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume şi prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizați carrefour.ro, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră în cadrul carrefour.ro, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin carrefour.ro sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea carrefour.ro.

Dacă pentru a vă crea cont de utilizator în carrefour.ro, utilizați contul dumneavoastră de Facebook sau Google, Carrefour România va prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

În cazul în care alegeți să vă creați cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe carrefour.ro, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizați comanda, adresa de e-mail și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de Carrefour România, iar contul creat va fi șters automat.  

II.2. Dacă sunteți vizitator al carrefour.ro, Carrefour România va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării carrefour.ro, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul formularului pentru  întrebări sau reclamații, în măsura în care îl completați.

II.3. Dacă aplicați pentru un job în cadrul Carrefour România în calitate de candidat, prin accesarea secțiunii Cariere disponibilă pe carrefour.ro sau prin orice alt mod, Carrefour România va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în acest context, cum ar fi nume, prenume, adresa de e-mail, telefon, experiență precum și orice alte date incluse în documentele pe care alegeți să ni le furnizati.

II.4. Dacă sunteți persoană de contact a Partenerilor sau potențialilor Parteneri, Carefour România prelucrează datele dumneavoastreăde contact, cum ar fi nume și prenume, adresă de e-mail și telefon pe care le furnizați în contextul inițierii sau desfășurării relației contractuale cu Partenerii sau potențialii Parteneri.


III. Scopurile și temeiurile de prelucrării


III.1. Dacă sunteți client al carrefour.ro, Carrefour România prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră şi carrefour.ro, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe carrefour.ro, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și Carrefour România, definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și Carrefour România.

  • pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă Carrefour România în contextul serviciilor prestate prin intermediul carrefour.ro, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea Carrefour România de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin carrefour.ro.

  • pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă  (de exemplu, e-mail) de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Carrefour România, prin carrefour.ro.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului, sau ulterior creării contului, la secțiunea Informațiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail conţinând comunicări comerciale. În plus, puteți să vă dezabonați prin accesarea secțiunii Informațiile contului meu.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  • în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a carrefour.ro, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe carrefour.ro.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Carrefour România de a îmbunătății permanent experiența clienților pe carrefour.ro.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

III.2. Dacă sunteți vizitator al carrefour.ro, Carrefour România prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă  (de exemplu, e-mail), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Carrefour România, prin carrefour.ro.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe carrefour.ro. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți  folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail conţinând comunicări comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  • pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe carrefour.ro.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Carrefour România de a asigura funcționarea corectă a carrefour.ro, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor carrefour.ro, inclusiv prin soluționarea diferitelor întrebări sau reclamații.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.


III.3. Dacă alegeți să aplicați la un job prin carrefour.ro sau prin orice alt mod, în calitate de candidat, Carrefour România prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru desfășurarea activităților specifice de recrutare pentru anumite posturi vacante în cadrul Carrefour România.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază demersurile la cererea dumneavoastră pentru încheierea unui contract. În cazul în care nu veți fi selectat petru postul pentru care ați aplicat, Carrefour România va continua să prelucreze datele dumneavoastră în baza interesului său legitim de a vă avea în vedere și pentru alte posturi vacante similare cu cele pentru care ați aplicat inițial.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea Carrefour România de a vă avea în vedere în procesul de recrutare pentru diferite posturi.

III.4. Dacă sunteți persoană de contact a Partenerilor sau potențialilor Parteneri, Carrefour România prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru inițierea sau desfășurarea relației contractuali dintre Carrefour România și Parteneri sau potențiali Parteneri

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Carrefour de a iniția și desfășura relațiile contractuale în contextul oferirii serviciilor pe carrefour.ro. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop poate avea drept consecințe imposibilitatea Carrefour România de a-și desfășura activitatea.  

  • pentru celelalte scopuri și temeiuri enumerate la secțiunea III.2. de mai sus.

IV. Durata pentru care vă prelucrăm datele


Ca principiu, Carrefour România va prelucra datele dumneavoastră  cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

În cazul în care sunteți client, vom prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior conform politicilor interne ale Carrefour România, respectiv pe durata necesară îndeplinirii obligaţiilor legale care revin în sarcina Carrefour România (de exemplu, în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).

În situaţia în care sunteți client și vă exercitați opțiunea de ştergere a contului de utilizator, prin apăsarea butonul Ștergere cont din secțiunea Informațiile contului meu, Carrefour România va interpreta această acțiune ca opțiunea dumneavoastră de a vă dezabona de la primirea de comunicări comerciale prin care vă ținem la curent despre produsele și serviciile oferite prin carrefour.ro. În acest sens, dacă alegeți să vă ștergeți contul de utilizator, nu vă vom mai trimite e-mailuri de acest gen. Totuși, dorim să vă informăm că ștergerea contului nu va avea ca efect automat ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal. În cazul în care doriți să nu vă mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau dacă doriți ștergerea datelor, vă puteți exercita drepturile detaliate la punctul VII de mai jos.. În cazul în care solicitați ştergerea contului, însă pe acel cont există cel puţin o comandă activă, cererea de ştergere a contului va putea fi înregistrată numai după livrarea produselor şi finalizarea ultimei comenzi active.

Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, Carrefour România va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Carrefour România pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.

În cazul în care alegeți să aplicați la un job pe carrefour.ro, în calitate de candidat, Carrefour România va păstra datele cu caracter personal atât cât este necesar pentru procesul de recrutare. În cazul în care nu sunteți selectat pentru poziția pentru care ați aplicat, Carrefour România va prelucra datele dumneavoastră pe care le-ați furnizat pentru a vă avea în vedere pentru alte procese de recrutare, dar nu mai mult de 3 ani de la data la care ați furnizat datele.

În cazul în care sunteți persoană de contact a Partenerilor sau potențialilor Parteneri ai Carrefour România, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi prelucrate pe durata necesară pentru încheierea / executarea contractului și ulterior potrivit politicilor interne și obligațiilor legale, inclusiv cele privind arhivarea.


V. Dezvăluirea datelor cu caracter personal


Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, Carrefour România poate dezvălui datele dumneavoastră către Parteneri, către societățile afiliate Carrefour România, către terțe persoane sau entități care sprijină Carrefour România în oferirea de servicii prin carrefour.ro (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • pentru administrarea carrefour.ro, inclusiv pentru intermedierea relației dintre dumneavoastră și Partenerii noștri care comercializează produse prin această pagină de internet, în măsura în comandați produse vândute de aceștia;

  • în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități clienților, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către Carrefour România prin carrefour.ro;

  • pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea carrefour.ro și a serviciilor derulate prin intermediul ei;

  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;

  • pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;

  • atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

Pentru prelucrarea de date derulată de Partenerii cu care intrați în relație, potrivit Termenelor și condițiilor, prin intermediul carrefour.ro și care prelucrează datele dumneavoastră în nume propriu, în calitate de operatori de date, vă rugăm să aveți în vedere politicile de confidențialitate oferite de acei Parteneri. Carrefour România nu are niciun control asupra modului în care vă sunt prelucrate datele de către aceștia.


VI. Transferul datelor cu caracter personal


Datele cu caracter personal furnizate către Carrefour România pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană.


VII. Drepturile de care beneficiați


În legătură cu această prelucrare de date, aveți dreptul de a solicita accesul la datele dumneavoastră cu caracter personal, rectificarea sau ștergerea acestora sau restricționarea prelucrării, dreptul de vă opune prelucrării în limitele și condițiile prevăzute de lege, precum și dreptul la portabilitatea datelor. De asemenea, dacă alegeți să oferiți consimțământul dumneavoastră, aveți dreptul să-l retrageți în orice moment, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Carrefour România pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia. În plus, aveți dreptul de a depune plângeri la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la: clienti_online@carrefour.com

Monitorizarea respectării cerințelor legale în acest domeniu este asigurată inclusiv de către responsabilul cu protecția datelor desemnat în cadrul Carrefour România, având următoarele date de contact: dpo_romania@carrefour.com

Această pagină de internet folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să accesați următorul link: Politica privind fisierele cookies