Stingator auto

Stingătorul auto este un dispozitiv de securitate esențial în orice vehicul, datorită substanțelor din recipient ce pot stinge rapid un incendiu. Un astfel de echipament este compact și ușor de utilizat, fiind proiectat special pentru a fi folosit în spațiile restrânse ale unei mașini. Stingătoarele auto sunt de mai multe tipuri, în funcție de nevoile și preferințele fiecărui șofer.

Comanzi online de pe carrefour.ro stingătoare auto și primești produsele în cel mai scurt timp posibil. Cu ajutorul acestora, riscul de propagare a unui incendiu se reduce semnificativ. Află mai multe informații utile despre aceste soluții pentru securitate si siguranta auto, apoi vezi lista cu produse disponibile în ofertă și achiziționează de la noi cele mai bune stingătoare de mașină. 

Stingătoare auto la prețuri foarte bune

Un incendiu produs la nivelul unui vehicul poate avea mai multe cauze, precum un scurtcircuit sau o coliziune în urma căreia a rezultat deversarea unui lichid auto inflamabil. Într-un astfel de context, utilizarea unui stingător auto este esențială pentru a minimiza efectele unui astfel de incident nedorit, la roți, la motor, în interiorul mașinii sau în dreptul sistemului de lumini. 

În România, deținerea unui stingător auto este obligatorie. Aceasta înseamnă că fiecare autovehicul trebuie să fie echipat cu un astfel de echipament, aflat în stare de funcționare. În plus, șoferii trebuie să știe cum să-l folosească în caz de urgență. Așadar, prezența stingătorului în mașina garantează și respectarea normelor prezente în actualul Codul Rutier din UE. 

Mai mult decât atât, utilizarea cu promptitudine a unui stingător auto poate reduce semnificativ costurile pentru remedierea daunelor, cauzate de propagarea incendiului. Distrugerea completă într-un incendiu poate duce la pierderi financiare semnificative, mai ales în cazul acelor mașini pentru care nu s-a încheiat o asigurare ce acoperă daunele produse astfel.

Comandă un stingător auto de la Carrefour

Sunt patru clase principale de incendii (A-B-C-D) și fiecărei clase îi sunt atribuite stingătoare auto cu formule specifice. Unul dintre cele mai des utilizate este stingătorul cu pulbere, potrivit pentru clasele de incendiu ABC, fiind eficient în stingerea incendiilor cauzate de materiale solide, lichide și gazoase. Durata lor de funcționare poate varia în funcție de model.

Este important să alegi un stingător cu o capacitate adecvată. Un stingător de dimensiuni mai mari poate fi mai eficient în combaterea focului, dar poate fi greu de manevrat în caz de urgență. În general, pentru autovehiculele personale, un stingător cu o capacitate de 1-2 kg este adecvat. Acest lucru îți oferă suficient agent de stingere pentru a face față incendiilor mici.

Dacă te confrunți cu un incendiu produs în trafic, trebuie mai întâi să asiguri un perimetru sigur, delimitând cât mai bine zona respectivă, prin utilizarea de triunghiuri si veste reflectorizante.  În timpul utilizării, păstrează-ți calmul și acționează rapid, țintind spre baza focului, nu spre flăcări. Asigură-te că păstrezi o distanță de siguranță față de foc și că eviți inhalarea fumului.

Ne pasa de securitatea datelor tale! Te rugam sa ne acorzi cateva minute pentru a-ti valida datele

Pentru a putea plasa comenzi, este necesara validarea datelor unice asociate acestui cont (adresa de email si numar de telefon). Dureaza doar cateva minute!