Informații Covid-19 +-

Bun venit în Lumea Carrefour!

La noi e despre oameni. Despre responsabilitate și angajamente pentru ca oamenii să fie în siguranță.

Carrefour România a obținut, în luna octombrie, certificarea internațională Safe Asset Group COVID-19 care garantează că îți poți face cumpărăturile în siguranță la noi. Aceeași certificare se aplică și pentru sediul nostru central.

Atunci când urmează să mergi la interviu, în magazin, asigură-te că și tu #AcționeziConcret și #Responsabil, respectând regulile de siguranță din contextul pandemiei actuale. Dacă te vei alătura echipei noastre, colegii noștri îți vor oferi suport în ceea ce privește echipamentul de protecție și regulile sanitare din magazine.

În timpul cumpărăturilor, urmărește semnele care marchează regulile de siguranță și protecție din magazin, poartă mască corespunzător și păstrează distanța față de ceilalți.

Angajamentul nostru din Lumea Carrefour continuă, zi de zi, pentru siguranța noastră și a celor din jur. Ca să mergem mai departe, împreună.

Ai grijă de tine și de cei dragi,

Echipa Carrefour România.

#DincoloDeRoluri în Lumea Carrefour

Pentru Carrefour diversitatea nu este doar un cuvânt, este un set de inițiative concrete menite să promoveze egalitatea de șanse și incluziunea diferitelor persoane din medii diverse, indiferent de rasă, sex, etnie, orientare sexuală, vârstă sau abilități.

Diversitatea și incluziunea

În calitate de organizație cu o prezență majoră în piața internațională, Carrefour și-a luat angajamentul, încă de la începuturi, de a integra și promova valorile diversității și ale incluziunii în cadrul mixului social al tuturor echipelor și comunităților din care face parte.

În acest context a luat naștere parteneriatul strategic al Carrefour România cu Angajez 45+, prin care ne propunem să consolidăm poziția de angajator care susține și respectă principiile incluziunii şi diversităƫii, să aliniem procesele şi procedurile de lucru la aceste principii, să mobilizăm echipele interne să propună soluții simple și ușor de pus în practică, și să împuternicim managerii Carrefour pentru a integra comportamente ce țin de incluziune și diversitate în activitatea zilnică.

„Suntem un jucător puternic pe piața de retail, iar avantajele noastre principale sunt echipa și cultura de diversitate și incluziune transpusă în viața și activitatea de zi cu zi.  Prin încheierea acestui parteneriat ne reafirmăm poziția de angajator incluziv, care luptă împotriva discriminării de orice fel. Rolul tuturor acestor inițiative este de a crea un mediu de lucru corect, echitabil și plăcut, de a întări sentimentul de apartenență și de a construi relații interne și externe cu impact pozitiv, toate cu ajutorul oamenilor din Lumea Carrefour România”, afirmă Julien Munch, CEO Carrefour România.

Ca o companie responsabilă aflată într-un continuu proces de dezvoltare și modernizare, susținem cu convingere un mediu de lucru bazat pe egalitatea de șanse. În Carrefour România lucrează în prezent peste 18.000 de angajați în cele peste 360 de magazine multi-format: hipermarket, supermarket, discounter, proximitate, în online,  în depozite și la sediu. Ei definesc Lumea Carrefour prin tot ceea ce fac, zi de zi, într-o diversitate de job-uri: de la cofetar, brutar, măcelar, lucrător legume-fructe, vânzător, casier, la director de magazin, achizitor, jurist sau data engineer. Mai mult de jumătate din această echipă este reprezentată de femei, peste 59% dintre manageri sunt femei și la nivel de board acest procent este de 42%, mult peste scorul național de 32% (care este și cel mai mare din Europa, conform EIGE). Peste 2.500 dintre angajați sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani care învață și se dezvoltă pe roluri diverse, peste 6.400 sunt persoane cu vârsta 45+ ani care contribuie la dezvoltarea și expansiunea din Lumea Carrefour și mai mult de 230 sunt persoane cu dizabilități, care însoțesc și încânta clienții zi de zi.

„A construi un viitor mai bun pentru noi se traduce prin împreună, iar împreună se traduce prin egalitate de șanse. Avem colegi cu profiluri, cunoștințe și experiențe diferite, la început de drum sau spre finalul carierei. Rolurile noastre sunt deschise tuturor și recrutăm pe bază de competențe, abilități și motivație - drept urmare, tineri care acum încep să își construiască o carieră lucrează cot la cot cu oameni care continuă povești începute încă de acum 20 de ani. Cifrele sunt doar o reprezentare statistică, care ne ajută să ne amintim că dincolo de ele sunt relații sănătoase care ne dau voce să strigăm cu putere că Lumea Carrefour este bogată și frumoasă în diversitatea ei.”, declară Alina Gamauf, Director Resurse Umane Carrefour România.

Angajez 45+

Angajez 45+ este o inițiativă marca Great HRs lansată în toamna anului 2018 ca un manifest de schimbare a pieței muncii din România, o campanie națională de conștientizare, de combatere a crizei forței de muncă și mai ales a discriminării la angajare pe diverse criterii.

Ai nevoie de ajutor?
Discută cu Ema!