Informații Covid 19 +-

Bun venit în Lumea Carrefour!

La noi e despre oameni. Despre responsabilitate și angajamente pentru ca oamenii să fie în siguranță.

Atunci când urmează să mergi la interviu, în magazin, asigură-te că și tu #AcționeziConcret și #Responsabil, respectând regulile de siguranță din contextul pandemiei actuale. Dacă te vei alătura echipei noastre, colegii noștri îți vor oferi suport în ceea ce privește echipamentul de protecție și regulile sanitare din magazine.

În timpul cumpărăturilor, urmărește semnele care marchează regulile de siguranță și protecție din magazin și respectă măsurile luate de autorități.

Angajamentul nostru din Lumea Carrefour continuă, zi de zi, pentru siguranța noastră și a celor din jur.

Ai grijă de tine și de cei dragi!

Visurile mari se construiesc cu pași mici

Alexandru are 27 de ani, provine din Slobozia și locuiește în București de 3 ani, de când s-a înscris la facultate. E pasionat de biologie și a studiat pentru lucrarea de licență viața țestoaselor din America, iar de aproape doi ani de zile, lucrează într-unul dintre hipermarketurile Carrefour din centrul capitalei, pe postul de casier.

Oamenii, motivația la job

Cel mai mult la jobul de casier îi place că interacționează cu oamenii, cunoaște deja clienții fideli ai magazinului, care trec pe la casă lui de marcat la fiecare vizită în magazin, iar el îi întâmpină de fiecare dată cu zâmbetul pe buze. Dar poate cel mai motivant pentru el la job este faptul că-și poate exersa limba engleză, pentru că interacționează zilnic cu clienți străini. Spune că a învățat limba engleză din jocuri video și filme și crede că se descurcă destul de bine.

Zi de zi, zâmbim alături de ei. Alături de cei care ne-a devenit colegi, în ciuda piedicilor care pentru ei au fost mai mult motivație, decât obstacole. Colegi ca Alexandru, a cărui perseverență, energie, personalitate, a reușit să ne învețe ce înseamnă starea de bine. Cum arată un exemplu de ,,Așa da!”. Și cum este despre responsabilitatea fiecăruia dintre noi să înțelegem că e despre oameni. Despre oameni, așa cum sunt ei și atât.

Dacă n-ar purta o insignă, nici nu ai sesiza că din spatele casei de marcat numărul 18, Alexandru este un om mare, de statura mică. Dar ne-a povestit că nu vede niciun impediment în acest lucru, nici el și nici colegii săi. De când s-a angajat în București, spune că e mai fericit. Aici, față de orașul sau natal, oamenii sunt mai deschiși și nu „arată cu degetul” când îl văd pe stradă sau la lucru. Oricum a devenit imun la astfel de lucruri, i se mai întâmplă uneori că un copil să fie uimit când îl vede, dar a învățat să nu se mai lase afectat, a învățat să „între în mintea lor” și să îi înțeleagă mai bine, povestește el.

Oamenii fac joburile speciale

Alexandru n-a întâmpinat dificultăți în obținerea jobului când s-a angajat la Carrefour, mărturisește doar că a trebuit să aștepte să fie invitat la interviu. „Acum am alături o echipa unită, în care colegii sunt sociabili, comunicativi și nu am simțit niciodată că sunt privit diferit”, mărturisește Alexandru.

„La Carrefour Unirii, alături de Alexandru, lucrează Margareta și Monica, două colege cu deficiențe de auz și vorbire, care ajută clienții din spatele caselor de marcat. Suntem diferiți, iar asta ne apropie.”, ne-a mărturisit Daniela, Manager Relații Clienți.Procesul de integrare a persoanelor cu dizabilități în Carrefour România a început încă din anul 2009, iar primii colegi au fost angajați ai magazinului Carrefour Unirii. De atunci, în fiecare an, între 30 și 50 de persoane cu diferite tipuri de dizabilități își găsesc un loc de muncă în organizație, pentru că la Carrefour diversitatea este un subiect simplu și evident.

În prezent, peste 230 de colegi cu diferite tipuri de dizabilități lucrează pe toate posturile disponibile în magazine, în depozite, ori la sediul companiei.

Înapoi

back
Ai nevoie de ajutor?
Discută cu Ema!