Supa crema de linte, naut si lime

Autor: Greta

La fel ca orice supa, totul incepe cu apa pusa la fiert, noi avem nevoie de 1 litru de apa in care presaram un varf de cutit de sare, treptat adaugam ardeii feliati, ceapa maruntita, rosiile cherry, lintea si nautul (pe care le-am clatit dupa ce le-am scos din conserva). Le lasam pe foc mediu in jur de 20 de minute, pana cand apa incepe sa capete culorile legumelor, iar acestea devin moi, suficiente cat sa poata fi pasate in blender.

Mediu
60 min
5 pers

Supa crema de rosii cu busuioc, usturoi si mozzarela

Autor: Greta

Am maruntit toate legumele pe care le-am lasat sa fiarba in 750 ml de apa, condimentate cu sare si piper.

Mediu
60 min
2 pers

Supa crema de conopida

Autor: Beatrice Cernatescu

Pentru inceput curatam si spalam conopida. O desfacem in buchetele.

Mediu
40 min
4 pers

Supa de pui

Autor: Beatrice Cernatescu

Punem la fiert intr-o oala mare cu apa si sare puiul taiat in bucatele. Adunam din cand in cand spuma.

Mediu
40 min
4 pers

Supa de cartofi cu praz

Autor: Beatrice Cernatescu

Pentru inceput curatam si spalam cartofii si prazul. Prazul il taiem rondele subtiri si cartofii cuburi mici.

Mediu
60 min
4 pers

Ciorba de perisoare

Autor: Isabela Dobrin

Intr-o oala incapatoare puneti la fiert o cantitate suficienta de apa cu putina sare. Intre timp tocati legumele cubulete.

Simplu
60 min
4 pers

Ciorba ardeleneasca cu afumatura

Autor: Isabela Dobrin

Intr-o oala incapatoare puneti costele si kaiserul la prajit. Adaugati ceapa taiata si lasati pe foc pana devine moale.

Simplu
60 min
4 pers

Supa crema de ciuperci

Autor: Beatrice Cernatescu

Curatam si taiem in lamele ciupercile. Tocam marunt ceapa si usturoiul.

Simplu
30 min
2 pers

Supa turceasca de linte rosie

Autor: Laura Laurentiu

Spalati si curatati legumele. Tocati marunt ceapa, iar ardeiul la fel morcovul si telina le dati pe razatoare.

Simplu
40 min
5 pers

Bors de loboda

Autor: Camelia Juganaru

Intr-o oala cu apa puneti la fiert ceapa, morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel. Lasati la foc potrivit 20-30 de minute, astfel incat legumele sa fiarba bine.

Simplu
90 min
4 pers

Supa crema de usturoi

Autor: Camelia Juganaru

Cartofii, morcovii si telina se taie in bucati potrivite. Se pun la fiert in cei doi litri de apa impreuna cu ceapa intreaga si sarea. Se lasa sa fiarba 30 de minute pana cand sunt toate legumele bine fierte.

Simplu
60 min
5 pers

Ciorba radauteana

Autor: Laura Laurentiu

Pieptul de pui se pune la fiert intr-o oala cu 3.5 litri apa rece, pe foc mediu spre mic. Se adauga de la inceput 1 lingurita de sare, care va ajuta la coagularea proteinelor din carne.

Simplu
90 min
5 pers

Supa crema de spanac

Autor: Laura Laurentiu

Taiati cubulete painea (optional curatata de coaja) si puneti-o intr-o tava. Stropiti cu uleiul de masline si dati la cuptorul preincalzit la 190℃ pana cand se rumeneste (cam 7-8 minute).

Simplu
25 min
4 pers

Supa frantuzeasca de ceapa

Autor: Isabela Dobrin

Intr-o oala, turnati 2 litri de apa, cand incepe sa fiarba adaugati o bucata de carne de vita, o ceapa curata si taiata in doua, in morcov, o bucatica de telina si putina sare. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 1 ora.

Simplu
60 min
4 pers

Supa crema de broccoli

Autor: Isabela Dobrin

Intr-o oala topiti untul la foc mic. Adaugati ceapa, morcovul, telina si broccoli, toate taiate marunt. Sotati-le pana devin translucide, timp de aproximativ 6 minute.

Simplu
45 min
2 pers