Salata bulgareasca

Salata bugareasca este un fel de mancare extrem de popular in Balcani si toata Europa centrala.

Simplu
5 min
2 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

300 g rosii
30 ml ulei de masline
  piper
  sare
0.5  cepe
  patrunjel
15 ml otet
2  castraveti
1 bucata ardei galben
100 g telemea

Mod de preparare

Salata bugareasca este un fel de mancare extrem de popular in Balcani si toata Europa centrala. Aceasta salata din legume proaspete cu branza adaugata mai este cunoscuta si ca “salata macedoneana” sau “Šopska salata”. Indiferent cum ar fi denumita, este intotdeauna facuta din rosii, castraveti, ceapa, ardei, branza telemea (sau feta) si patrunjel verde tocat.

Legumele se spala, se zvanta si se taie in cubulete. Ceapa, dupa preferinta, poate fi taiata cuburi sau pestisori. Castravetele, dupa preferinta, poate fi lasat cu coaja, insa neaparat se vor indeparta semintele; in caz contrar acestea vor lasa foarte multa apa in salata. Se pun toate legumele intr-un castron.

Intr-un castronel se pregateste un dressing din 1-2 lingurite de otet, sare si piper dupa gust si 2 linguri de ulei. Se bate bine dressingul cu o furculita, ca sa se emulsioneze.

Branza telemea se rade sau se taie cubulete mici.

Salata se asezoneaza cu dressingul chiar inainte de servire, pentru ca daca legumele se lasa in contact cu sarea si otetul pentru mai mult timp, acestea se vor inmuia excesiv. Se portioneaza salata si se adauga branza deasupra. Pofta buna!

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.