Oua daneze cu piept de rata afumat

Incepem prin a pregati ingredientele calde, punem painea la prajit intr-un toaster sau la cuptor.

Mediu
60 min
2 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

  piper
  sare
6  oua
  lamaie
150 g unt
  paine
  apa
2 bucati ardei rosu
2 linguri mustar
  salata verde
  caju
200 g piept de rata afumat
200 g branza feliata

Mod de preparare

Incepem prin a pregati ingredientele calde, punem painea la prajit intr-un toaster sau la cuptor. Punem apa la fiert cu putina sare si cateva picaturi de lamaie intr-o tigaie mica, cand aceasta incepe sa clocoteasca, adaugam ouale pe care le miscam usor pentru a nu se prinde de fundul tigaii, acoperim cu un capac, cand acestea capata acelasi aspect precum ouale ochiuri, inchidem focul.

Intr-o alta tigaie topim untul, aici adaugam si zeama de lamaie, sare, piper si galbenusurile de la cele 4 oua ramase, amestecam constant si in acelasi sens pentru a obtine un sos usor si bine legat, nu lasam insa prea mult pe foc pentru ca altfel ne vom vom alege doar cu o omleta mai cremoasa, si nu vrem asta, 2-3 minute ar trebui sa fie suficient.

Pe painea prajita intindem mustar, asezam salata verde, felii de ardei rosu, caju maruntit si feliile de branza, peste acestea asezam ouale fierbinti (pe care le crestam putin cu varful de cutit, urmand sa acopere painea prajita in galbenus), turnam apoi sos danez din belsug, presaram piper si incheiem in glorie cu feliile de piept de rata afumat care se vor topi in sosul fierbinte.

Tips and tricks:

Pentru o varianta picanta a retetei puteti adauga in sosul danez pasta de ardei si putina boia picanta.

Daca in schimb va tenteaza ceva racoritor, adaugati cateva lingurite de iaurt grecesc si oregano.

Pofta!

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.