Vinete umplute cu carne

Vinetele se spala si se zvanta cu un servet uscat, se decojesc cu un peeler pentru legume, lasand si fasii de coaja pentru a mentine mai bine forma vinetelor in timpul gatirii.

Mediu
70 min
4 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

500 g rosii
0.5 kg carne de vita
  piper
  sare
1  ceapa
1 catel usturoi
1 legatura patrunjel
80 ml ulei
4  vinete
  cimbru verde
4 linguri pasta tomate
1 bucata ardei iute
1 bucata ardei gras

Mod de preparare

Pregatire vinete

Vinetele se spala si se zvanta cu un servet uscat, se decojesc cu un peeler pentru legume, lasand si fasii de coaja pentru a mentine mai bine forma vinetelor in timpul gatirii.

Vinetele se taie pe jumatate, se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera cu apa incalzita la 40 grade Celsius. Peste ele se pune un capac si se mentin asa 20-25 de minte.

Pregatire compozitie

Se toaca cubulete ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute si usturoiul.

Se cresteaza coaja rosiilor cu un cutit, se pun intr-un vas si peste ele se rastoarna apa clocotita, se lasa un minut si apoi se decojesc. Rosiile decojite se toaca marunt si impreuna cu sucul pe care il lasa se pun intr-un castron.

Intr-o tigaie incingem 2 linguri ulei de masline si adaugam carnea tocata. O lasam pana ce incepe sa se deschida la culoare si incepe sa se rumeneasca, apoi o scoatem.

In tigaia in care am rumenit carnea se adauga toate legumele tocate, se amesteca usor, se pune un praf de sare si se calesc la foc mediu timp de 4-5 minute pana cand devin moi.

Peste ele se adauga carnea tocata si rosiile taiata cuburi. Se adauga de asemena si 1-2 linguri de pasta de rosii si frunzulitele de la cimbru. Acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba totul la foc mic timp de 15-20 minute.

Finalizarea preparatului

Vinetele se scurg de apa sarata, se storc usor si se scobesc cu o lingura. Miezul se poate adauga la umplutura sau se poate folosi la diverse salate.

Se incinge pe foc o tigaie, se adauga 2-3 liguri de ulei de masline si jumatatile de vinete care se rumenesc 2-3 minute pe ambele parti. Apoi se pun intr-o tava pentru a putea fi puse la cuptor.

Umplutura se trage de pe foc dupa 20 de minute, se adauga sare si piper si ½ legatura patrunjel. Umplutura se distribuie in jumatatile de vinete in mod egal. Pasta de rosii se subtiaza cu 5-6 linguri de apa si se pune peste umplutura.

Vinetele se stropesc cu uleiul de masline ramas si se dau la cuptorul incins la 190 grade unde se lasa 30-35 minute.

Servire

Peste vinetele gatite se presara ½ de legatura patrunjel. Puteti, de asemenea, sa le serviti cu un sos de iaurt cu usturoi.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.