Tarta sarata cu ciuperci si creveti

Incepem prin a pregati un aluat fraged din faina, unt, sare si iaurt, amestecam si framantam bine pana obtinem un aluat dens pe care il lasam la frigider macar jumatate de ora inainte de a-l folosi.

Mediu
90 min
4 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

250 g faina
250 ml iaurt gras
  piper
  sare
3  oua
100 g rosii cherry
300 g ciuperci champignon
300 g creveti
  chives
100 g branza rasa
50 g muguri de pin

Mod de preparare

Incepem prin a pregati un aluat fraged din faina, unt, sare si iaurt, amestecam si framantam bine pana obtinem un aluat dens pe care il lasam la frigider macar jumatate de ora inainte de a-l folosi.

Pregatim apoi ingredientele pentru compozitie, feliem ciupercile, rosiile si curatam crevetii.

Daca aluatul s-a racit intre timp, il putem intinde in tava tapetata cu hartie de copt si unt.

Asezam ciupercile in tava, peste aluat, amestecam ouale, branza, sarea si piperul si le turnam peste ciuperci, presaram chives sau ceapa verde fin maruntita. Punem apoi un strat de felii de rosii cherry, creveti si muguri de pin.

Se lasa la cuptor cam 60 de minute, la foc mediu spre mic, cu o tava de apa pe fundul cuptorului pentru a nu arde fundul tartei.

Tips and tricks:

Pentru un plus de aroma, pe parcursul coacerii puteti stropii crevetii cu vin alb sau zeama proaspata de lamaie.

Pofta!

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.

Bogdan 29 iulie 2016, 15:47

Super