Pastrav la cuptor cu piure de mazare si menta

Se portioneaza pastravul pe care il trecem printr-un amestec de sos de soia, zeama de lamaie, verdeturi, boabe de mustar si feliute de usturoi.

Mediu
60 min
2 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

  piper
  sare
  usturoi
  lamaie
30 g unt
  rosii cherry
  menta
  oregano uscat
300 g mazare
  sos soia
  crutoane
  file dezosat de pastrav
  boabe de mustar

Mod de preparare

Se portioneaza pastravul pe care il trecem printr-un amestec de sos de soia, zeama de lamaie, verdeturi, boabe de mustar si feliute de usturoi. Intindem bucatile de peste pe hartie de copt intr-o tava si mai adaugam peste acestea bucatele de lamaie si de usturoi, pentru a da un plus de aroma si a mentine culoarea deschisa a pestelui. Lasam totul la cuptor nu mai mult de 20-30 de minute la foc mediu.

Pe un gratar deasupra pestelui, punem rosiile cherry, cativa catei de usturoi dati prin sos de soia si crutoanele de paine.

Intre timp pregatim piureul de mazare cu menta. Am folosit mazare in conserva asa ca nu a mai fost nevoie sa o fierb, insa, daca folositi mazare proaspata, o puteti pune inca de la inceput la fiert cu putina menta si sare.

Am calit apoi mazarea pentru 5 minute in unt, cu sare si piper, iar cand totul era aproape gata am adaugat si menta, am mai asteptat 2 minute si am mutat intreaga poveste in blender, unde am pisat piureul pana cand acesta a capatat o consistenta cremoasa. Piureul fiind unul racoros, l-am mutat in frigider, pentru a-l servi apoi alaturi de crutoane, rosii si pastravul fierbinte.

Tips and tricks:

Desi un condiment mai des intalnit in deserturi, menta se potriveste perfect in piureuri si supele de legume, mai ales vara, dand un aer proaspat si energizant, incercati sa o adaugati chiar si in piureul de cartofi sau in supa de rosii si veti descoperi o varianta inedita a acestora.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.