Paste cu pui si varza de Bruxelles

Puneti pe foc o oala mare cu apa (1 litri de apa la 100 de grame de paste) in care adaugati o lingura buna de sare.

Simplu
25 min
4 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

30 ml ulei de masline
  piper
  sare
1  ceapa
1 catel usturoi
200 g piept de pui
150 g smantana
  busuioc
150 ml vin alb
100 g parmezan
500 g paste
200 g varza de Bruxelles
  oregano uscat

Mod de preparare

Puneti pe foc o oala mare cu apa (1 litri de apa la 100 de grame de paste) in care adaugati o lingura buna de sare.

Pieptul de pui il taiati in fasii subtiri. Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare, incapatoare (ganditi-va sa fie atat de mare tigaia incat sa intre la final si pastele fierte in ea) si adaugati pieptul de pui, rumenindu-l rapid pe toate partile, 3-4 minute. Imediat ce s-au rumenit usor, scoateti fasiile de piept de pui intr-o farfurie si pastratile acoperite.

Adaugati in tigaie a 2-a lingura de ulei, ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit. Adaugati si 1 praf de sare, pentru ca ceapa sa lase lichid si sa se inmoaie.

Dupa ce ceapa se inmoaie, adaugati varza de bruxelles taiata in sferturi si jumatati (sau fasiile de varza obisnuita). Le caliti pana ce incep sa se inmoaie

Adaugati pieptul de pui inapoi in tigaie. Turnati in tigaie vinul si smantana si fierbeti totul pe foc mic pana cand fasiile de piept de pui se fragezesc iar varza este moale si ea; daca folositi verzisoarele de bruxelles, ideal este sa isi pastreze putin din textura crocanta (sa nu fie terciuite).

Cand apa din oala clocoteste, adaugati pastele, toate deodata. Puteti folosi paste scurte sau lungi. Este recomandat pentru reteta asta penne rigate, fusilli, farfalle, dar daca preferati pastele lungi, se poate si asa

Fierbeti pastele cu 1-2 minute mai putin decat este indicat pe ambalaj (daca scrie 9 minute, le scurgeti dupa 7 minute) iar in momentul scurgerii pastrati o cana buna (250 de ml.) din apa in care pastele au fiert.

Dupa ce varza si puiul din sos s-au inmuiat, condimentati cu sare, piper, oregano  si busuioc. Adaugati jumatate din parmezanul ras si se incorporati in sos.

Pastele scurse de apa le adaugati peste sos si le aduceti in clocot, adaugand treptat din apa in care au fiert pastele cat sa fie suficient lichid in care sa fiarba. Le amestecati si le fierbeti impreuna in clocote mici 2 minute.

Lasati pastele sa se racoreasca 4-5 minute, cat sa asezati masa, apoi servizi pastele imediat, presarate cu parmesan ras.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Paste cu pui si varza de Bruxelles
x

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.