Macrou in sos de mustar

Macroul trebuie sa il decongelati si goliti eviscerate. Este recomandat sa ii scoateti coloana vertebrala si coastele. Spalati bine cu apa rece si zvantati pestii cu un servet.

Simplu
50 min
2 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

15 ml ulei de masline
  piper
  sare
1  ceapa
1 catel usturoi
1 bucata lamaie
  unt
2  foi de dafin
100 ml smantana lichida
100 ml vin alb
1 lingura mustar
2 bucati macrou
1.5 linguri mustar boabe
  tarhon

Mod de preparare

Macroul trebuie sa il decongelati si goliti eviscerate. Este recomandat sa ii scoateti coloana vertebrala si coastele. Spalati bine cu apa rece si zvantati pestii cu un servet.

Pestele il sareaza si se pipereaza in interior, impartiti 1 lingurita de mustar cu boabe intregi in ambii pesti, puneti in fiecare cate 1 frunza mica de dafin si cate 1 fir de tarhon. 

Taiati catelul de usturoi in felii subtiri si il presarati in interiorul pestilor.

Inchideti pestii cu ierburile inauntru, condimentati cu sare si piper si pe dinafara si asezati intr-o tava termorezistenta. Adaugati 1/2 din unt in fulgi sau felii subtiri, uleiul de masline si zeama de lamaie.

Dati tava la cuptorul preincins la 200 de grade Celsius. Intre timp, tocati ceapa foarte marunt, topiti untul ramas intr-o craticioara si ceapa o caliti 2-3 minute in unt, amestecand constant. Adaugati vinul si fierbeti inca 3 minute. Trageti craticioara de pe foc, adaugati smantana si cate 1 lingura de mustar si 1 lingura de mustar de Dijon. Amestecati bine si  potriviti gustul cu sare si piper. Scoateti tava cu macroul din cuptor si turnati sosul deasupra pestilor.

Dati tava din nou la cuptor pentru inca 8-10 minute. Serviti pestele fierbinte, direct din tava in care s-a copt, cu sos, felii de lamaie si o garnitura la alegere.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Macrou in sos de mustar
x

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.