Lasagna

Caliti ceapa tocata in ulei de masline pana devine translucida. Adaugati telina taiata cuburi si sunca afumata, taiata la fel. Aruncati in tigaie si cateii de usturoi taiati fin.

Mediu
240 min
4 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

50 g faina
50 ml ulei de masline
  piper
  sare
1  ceapa
2 catei usturoi
25 g unt
250 ml lapte
1  morcov
  telina
500 ml apa
500 g suc de rosii
500 g carne tocata
  mozzarella
100 ml vin alb
  parmezan
  nucsoara
100 g sunca afumata
  piper alb
  foi lasagna

Mod de preparare

Preparare ragu

Caliti ceapa tocata in ulei de masline pana devine translucida. Adaugati telina taiata cuburi si sunca afumata, taiata la fel. Aruncati in tigaie si cateii de usturoi taiati fin. Cand sunculita capata o culoare aurie adaugati carnea tocata si lasati-o sa se rumeneasca. Stingeti cu vinul alb si lasati sa se evapore alcoolul. Adaugati apoi morcovul taiat cubulete. Adaugati sucul de rosii, apa si sarea. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 3 ore.

Preparare sos bechamel

Topiti untul la foc mic, intr-o craticioara, luati cratita de pe foc, adaugati toata faina si amestecati cu un tel para. Turnati usor laptele in timp ce amestecati cu telul. Readuceti cratita pe foc si lasati sa fiarba la foc mic pana se ingroasa si capata consistenta unei smantani groase. Adaugati sare, piper alb si nucsoara rasa.

Asamblare

Ungeti o tava cu putin ulei de masline. Adaugati prima foaie de lasagna, un strat generos de ragu, parmezan ras, sos bechamel si mozzarella. Deasupra adaugati din nou foi, ragu, parmezan si sos bechamel. Continuati asa pana terminati foile, iar deasupra trebuie sa fie o foaie de lasagna unsa cu sos bechamel, parmezan ras si mozzarella.

Dati tava la cuptorul preincalzit la 180℃ pentru 30 de minute. Este gata cand capata o culoare aramie deasupra. Pofta buna!

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.