Cotlete banatene

Taie fin varza si caleste-o in putin ulei vegetal pana se inmoaie. Regleaza gustul cu sare si piper si pune-o aproape, sa se racoreasca.

Mediu
60 min
4 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

  piper
  sare
1  ceapa
1  ou
1 catel usturoi
50 g pesmet
  patrunjel
50 ml ulei
  cimbru verde
50 g parmezan
4  cotlete porc cu os
400 g varza alba

Mod de preparare

Taie fin varza si caleste-o in putin ulei vegetal pana se inmoaie. Regleaza gustul cu sare si piper si pune-o aproape, sa se racoreasca.

Cresteaza fiecare cotlet pana la os, obtinand cate doua felii de carne prinse pe os si pudreaza-le usor cu sare si piper. Umple fiecare cotlet cu varza calita si preseaza usor, cat sa nu stea prea umflate.

Toaca marunt ceapa si usturoiul si caleste-le in putin ulei, la temperatura scauta, pana se inmoaie. Apoi amesteca-le cu pesmetul, cimbrul tocat, patrunjelul tocat si parmezanul ras.

Separat, bate oul cu putina sare.

Trece fiecare cotlet cu varza prin oul batut, apoi prin amestecul cu pesmet, avand grija sa inchizi bine de jur imprejurul taieturii si sa distribui un strat uniform pe toata suprafata carnii.

Incalzeste cuptorul la 180 de Grade Celsius. Intre timp, prajeste rapid fiecare cotlet intr-o tigaie, pe ambele parti in putin ulei incins, cat sa faca o crusta.

Coace cotletele in cuptor pana sunt gata (aproximativ 30 de minute).

Pentru garnitura, curata cativa cartofi, taie-i cuburi potrivite, fierbe-i in apa cu sare, apoi rumeneste-i intr-o tigaie, cu ceapa tocata marunt si, eventual, cu putina afumatura taiata felii subiri.

Merge si o salata de sfecla rosie cu hrean.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Cotlete banatene
x

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.