Sweet Chilli Rice

Autor: Greta

Incepem cu apa pe care o punem sa fiarba impreuna cu orezul si sarea, cand acesta incepe sa devina moale si apa a fost complet absorbita, adaugam uleiul de masline, busuiocul, praful de chili, piperul si sofranul care va da culoarea galbuie a orezului.

Mediu
30 min
2 pers

Pachetele grecesti cu feta si spanac

Autor: Greta

Incepem prin a lasa cuptorul la incalzit, timp in care pregatim foile de placinta pe care intindem cu o pensula ulei de masline si le impaturim in doua, pe acestea presaram condimentele si in adaugam un amestec de branza feta maruntita, spanacul foarte putin calit si maslinele feliate.

Simplu
30 min
2 pers

Ghiveci Sicilian “Caponata”

Autor: Greta

Toate legumele taiate cubulete se pun intr-o tigaie peste uleiul de masline incins si se amesteca pana cand acestea isi schimba culoarea si devin moi, atunci adaugam sosul de rosii din conserva impreuna cu zeama de la lamaie si lime, sarea, piperul si oregano.

Mediu
30 min
2 pers

Chiftelute dolofane de broccoli si susan

Autor: Greta

Se fierb cartofii taiati cubulete, broccoliul desfacut in buchetele si morcovul feliat impreuna.

Simplu
90 min
5 pers

Tarta sarata cu ciuperci si creveti

Autor: Greta

Incepem prin a pregati un aluat fraged din faina, unt, sare si iaurt, amestecam si framantam bine pana obtinem un aluat dens pe care il lasam la frigider macar jumatate de ora inainte de a-l folosi.

Mediu
90 min
4 pers

Vinete umplute cu carne

Autor: Laura Laurentiu

Vinetele se spala si se zvanta cu un servet uscat, se decojesc cu un peeler pentru legume, lasand si fasii de coaja pentru a mentine mai bine forma vinetelor in timpul gatirii.

Mediu
70 min
4 pers

Pastrav la cuptor cu piure de mazare si menta

Autor: Greta

Se portioneaza pastravul pe care il trecem printr-un amestec de sos de soia, zeama de lamaie, verdeturi, boabe de mustar si feliute de usturoi.

Mediu
60 min
2 pers

Clatite gratinate cu spanac si bacon

Autor: Greta

Se amesteca spanacul cu ceapa verde, un ou, un cub de unt, branza rasa, sare si piper si se calesc impreuna pentru cateva minute.

Mediu
40 min
2 pers

Burger de vita

Autor: Greta

Incepem prin a felia cartofii, pe care ii vom lasa la foc mic in cuptor, pe o tava tapetata cu hartie de copt, pana se vor transforma in chipsuri crocante si gustoase.

Mediu
30 min
2 pers

Somon teriyaki

Autor: Beatrice Cernatescu

Punem intr-o tigaie bucatile de somon si le frigem pe ambele parti pana se rumenesc bine.

Mediu
20 min
2 pers

Muschi de vita cu sos de piper verde

Autor: Beatrice Cernatescu

Scoatem carnea si o lasam cateva minute la temperatura camerei.

Mediu
30 min
2 pers

Pizza Quatro Formaggi cu somon

Autor: Greta

Treaba a inceput cu o seara inainte cand am pregatit un aluat simplu (ca cel de paine din faina, drojdie si putin lapte), l-am lasat la rece peste noapte.

Mediu
60 min
5 pers

Tagliata de vita

Autor: Beatrice Cernatescu

Lasam carnea cateva minute la temperatura camerei, timp in care incingem o tigaie.

Mediu
20 min
2 pers

Piept de rata la wok

Autor: Beatrice Cernatescu

Tinem bucatile de rata 15 minute la temperatura camerei, apoi le taiem in felii subtiri.

Mediu
20 min
2 pers

Pulpe de curcan la cuptor cu portocale

Autor: Beatrice Cernatescu

Lasam carnea 15 minute la temperatura camerei.

Mediu
60 min
2 pers