Tarta sarata cu ciuperci si creveti

Autor: Greta

Incepem prin a pregati un aluat fraged din faina, unt, sare si iaurt, amestecam si framantam bine pana obtinem un aluat dens pe care il lasam la frigider macar jumatate de ora inainte de a-l folosi.

Mediu
90 min
4 pers

Vinete umplute cu carne

Autor: Laura Laurentiu

Vinetele se spala si se zvanta cu un servet uscat, se decojesc cu un peeler pentru legume, lasand si fasii de coaja pentru a mentine mai bine forma vinetelor in timpul gatirii.

Mediu
70 min
4 pers

Pastrav la cuptor cu piure de mazare si menta

Autor: Greta

Se portioneaza pastravul pe care il trecem printr-un amestec de sos de soia, zeama de lamaie, verdeturi, boabe de mustar si feliute de usturoi.

Mediu
60 min
2 pers

Clatite gratinate cu spanac si bacon

Autor: Greta

Se amesteca spanacul cu ceapa verde, un ou, un cub de unt, branza rasa, sare si piper si se calesc impreuna pentru cateva minute.

Mediu
40 min
2 pers

Burger de vita

Autor: Greta

Incepem prin a felia cartofii, pe care ii vom lasa la foc mic in cuptor, pe o tava tapetata cu hartie de copt, pana se vor transforma in chipsuri crocante si gustoase.

Mediu
30 min
2 pers

Somon teriyaki

Autor: Beatrice Cernatescu

Punem intr-o tigaie bucatile de somon si le frigem pe ambele parti pana se rumenesc bine.

Mediu
20 min
2 pers

Muschi de vita cu sos de piper verde

Autor: Beatrice Cernatescu

Scoatem carnea si o lasam cateva minute la temperatura camerei.

Mediu
30 min
2 pers

Pizza Quatro Formaggi cu somon

Autor: Greta

Treaba a inceput cu o seara inainte cand am pregatit un aluat simplu (ca cel de paine din faina, drojdie si putin lapte), l-am lasat la rece peste noapte.

Mediu
60 min
5 pers

Tagliata de vita

Autor: Beatrice Cernatescu

Lasam carnea cateva minute la temperatura camerei, timp in care incingem o tigaie.

Mediu
20 min
2 pers

Piept de rata la wok

Autor: Beatrice Cernatescu

Tinem bucatile de rata 15 minute la temperatura camerei, apoi le taiem in felii subtiri.

Mediu
20 min
2 pers

Mancare de sfecla rosie cu ciolan

Autor: Viorel Copolovici

Curata sfecla de coaja si da-o pe razatoarea mare. Vei vrea sa folosesti manusi de cauciuc la treaba asta daca nu vrei sa ramai patat pe maini.

Mediu
40 min
4 pers

Cotlete banatene

Autor: Viorel Copolovici

Taie fin varza si caleste-o in putin ulei vegetal pana se inmoaie. Regleaza gustul cu sare si piper si pune-o aproape, sa se racoreasca.

Mediu
60 min
4 pers

Placinta cu praz si cartofi

Autor: Viorel Copolovici

Spala si curata cartofii de coaja. Taie-i rondele egale, cu grosimea de 3-4 mm si fierbe-i in apa cu sare pana ce devin destul de moi la exterior, dar raman mai tari la mijlocul feliilor.

Mediu
60 min
4 pers

Ardei umpluti cu carne

Autor: Viorel Copolovici

Curata si toaca ceapa marunt, apoi caleste-o in ulei vegetal, pe foc mic, aprox. 10 minute.

Mediu
60 min
4 pers

Ciulama de pui cu mamaliga

Autor: Viorel Copolovici

Curata bine grasimea si pielea de pe carcasele de pasare, spala-le si pune-le la fiert in 3 litri de apa rece.

Mediu
150 min
4 pers