Tort cu mousse de ciocolata

Pregatim cu foaie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili.

Mediu
60 min
5 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

100 g unt
  cacao
750 ml frisca lichida
10 g gelatina
300 g biscuiti cu ciocolata si crema de vanilie
250 g ciocolata menaj alba
280 g ciocolata menaj neagra cu lapte

Mod de preparare

Pregatim cu foaie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili.

Pisam biscuiti, topim untul, apoi amestecam totul bine. Punem in tava si aplatizam pana formam un blat egal. Lasam la frigider.

Intr-un vas mic punem o lingurita de gelatina si 3 linguri de apa rece. Lasam sa se intareasca.

Din 250ml frisca lichida pregatim frisca pentru primul strat.

Intr-o cratita, punem 125ml de frisca lichida si lasam pe foc pana cand incepe sa sfaraie pe margini, Oprim focul si adaugam ciocolata cu lapte rupta in bucati cat mai mici. Lasam 2 minute apoi amestecam bine cu un tel pana se topeste toata ciocolata si devine o crema fina.

Incalzim la bain marie gelatina si o turnam peste ciocolata topita. Amestecam bine.

Dupa ce s-a racit putin ciocolata, dar nu de tot, adaugam cu o spatula frisca si o incorporam bine de tot.

Scoatem tava din frigider, turnam crema si nivelam. Punem iar la frigider.

Repetam apoi totul pentru cel de-al doilea strat: pregatim gelatina, frisca, topim ciocolata alba in 125ml frisca lichida fierbinte. Adaugam gelatina si frisca cand s-a racit putin, amestecam bine si turnam peste primul strat.

Lasam la frigider minim 5 ore sau peste noapte. Inainte sa servim ornam cu cacao.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.