Tarta cu mascarpone si zmeura

Intr-un vas amestecam faina si cacao. Cu ajutorul degetelor, faramitam untul amestecandu-l in faina pana cand avem un aluat faramicios.

Mediu
70 min
5 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

80 g zahar
200 g faina
1  ou
150 g unt
1 lingurita esenta de vanilie
100 g zahar pudra
30 ml apa
40 g cacao
200 g zmeura
450 g mascarpone
50 g boabe fasole

Mod de preparare

Pentru blat:

Intr-un vas amestecam faina si cacao. Cu ajutorul degetelor, faramitam untul amestecandu-l in faina pana cand avem un aluat faramicios. Adaugam apoi cele 2 linguri de apa si framantam pana cand avem un aluat legat.

Il infasuram in folie alimentara si il lasam la frigider 30 de minute.

Dupa acest interval il scoatem, il intindem cu sucitorul pana cand are o grosime de 0,5 cm si taiem cercuri de dimensiunea formelor de  tarte pe care le avem.

Punem aluatul in forma, apasam pana cand se lipeste de margini si gaurim centrul din loc in loc  cu o furculita. Taiem cu un cutit daca aluatul depaseste marginea.

Punem in centru foaie de copt si deasupra cateva boabe de fasole, care vor ajuta sa nu creasca aluatul in centru.

Punem iar in frigider pentru 15 minute si dam drumul la cuptor la nivel mediu. Dupa cele 15 minute, scoatem formele si le punem in cuptor pret de 10-15 minute sau pana cand se intaresc putin. Le scoatem, dam la o parte foaia de copt si boabele si ungem cu putin ou in centru.

Le punem iar 5 minute la cuptor. Le scoatem si le lasam sa se raceasca, apoi le scoatem din forme.

Pentru crema:

Intr-un vas pentru mixer punem mascarpone, zaharul pudra si esenta de vanilie. Mixam pana cand se topeste zaharul.

Pentru asamblare:

In fiecare tarta punem crema pana la margine apoi asezam zmeura pe toata suprafata si cernem pe deasupra zahar pudra.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.

andreea 05 noiembrie 2015, 12:03

Great!