Prajitura greceasca cu iaurt si rodii

Incepem prin a pregati ingredientele de care avem nevoie, curatam rodiile de coaja si pielita, taiem foile de placinta in bucatele nu mai mari de 2-3 cm.

Mediu
120 min
4 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

350 g zahar
  sare
4  oua
200 g unt
  praf de copt
500 g iaurt grecesc
3 linguri sirop de agave
2  rodii
400 g foi de placinta
  esenta de lamaie

Mod de preparare

Incepem prin a pregati ingredientele de care avem nevoie, curatam rodiile de coaja si pielita, taiem foile de placinta in bucatele nu mai mari de 2-3 cm, le amestecam cu un plic de praf de copt si trecem mai departe la amestecul de oua, unt, zahar si esenta de lamaie pe care le amestecam pana cand zaharul s-a dizolvat. Integram apoi foile de placinta maruntite si presaram un praf de sare.

Aluatul format il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unt.

Nu trebuie sa stea mai mult de 45 de minute in cuptor, la foc mediu.

Cand aluatul capata consistenta unui pandispan, il scoatem din cuptor, pregatim un amestec de sirop de agave si o ceasca de apa, il fierbem si apoi il turnam peste aluatul fierbinte.

Mutam totul la rece si pregatim o crema de iaurt grecesc si putin zahar, pe care o vom intinde peste prajitura racita, nu ne mai ramane apoi decat sa punem rodiile si sa pregatim portiile gata de infulecta.

Tips and tricks:

Pentru o varianta exotica a prajiturii puteti adauga in compozitia cremei nuca de cocos, si bucatele de ananas sau mango in loc de rodii.

Pofta!

 

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.