Prajitura cu morcovi si crema de branza

Pentru inceput curatam si dam prin razatoare morcovii (cantariti dupa ce i-ati dat prin razatoare, pentru aceasta reteta va trebuie 550 g de morcovi rasi).

Mediu
60 min
5 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

500 g zahar
500 g faina
1 lingurita sare
4  oua
1 lingurita esenta de vanilie
2 lingurite scortisoara
5  morcovi
50 g zahar pudra
150 ml ulei
1 lingurita praf de copt
500 g mascarpone
1 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Pentru inceput curatam si dam prin razatoare morcovii (cantariti dupa ce i-ati dat prin razatoare, pentru aceasta reteta va trebuie 550 g de morcovi rasi).

Dam drumul la cuptor la 190 grade Celsius si pregatim o tava dreptunghiulara cu foaie de copt.

Intr-un vas mare amestecam faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara. Adaugam morcovii, uleiul si cele 4 oua si amestecam bine.

Dupa ce s-au amestecat bine toate ingredientele, morcovii ar trebui sa inceapa sa lase putina zeama. In acel moment mixam cateva minute cu mixerul compozitia apoi o turnam in tava.

Lasam la cuptor timp de 40 de minute sau pana trece testul scobitorii. Cand e gata lasam prajitura la racit. Intre timp mixam branza cu zaharul si esenta de vanilie pana se topeste zaharul si  are o textura cremoasa si fina.

Cand s-a racit prajitura, intindem crema pe deasupra si taiem in bucati.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.

Alina 07 octombrie 2017, 21:22

bun si gustos

Alina 01 octombrie 2017, 09:01

Nu este definit modul de prepararea al cremei mascarpone....