Crumble cu prune

Spalati prunele, scoateti samburii, taiati-le in jumatate si apoi puneti-le intr-un vas de Yena.

Simplu
60 min
4 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

100 g zahar
150 g faina
  sare
200 g unt
60 g zahar brun
0.5 lingurite scortisoara
  esente de rom
400 g prune
100 g fulgi ovaz

Mod de preparare

Spalati prunele, scoateti samburii, taiati-le in jumatate si apoi puneti-le intr-un vas de Yena.

Amestecati bine prunele cu zaharul brun, cu esenta de rom, cu fulgii de ovaz si cu scortisoara.

Intr-un vas adaugati peste faina zaharul alb si un praf de sare si amestecati. Adaugati apoi untul rece taiat in cuburi si framantati pana cand toate ingredientele se omogenizeaza.

Presarati apoi aluatul in mod egal peste prune.

Puneti vasul la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand se rumeneste la suprafata.

Se poate servi cu inghetata.

Pofta buna!

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.