Grija pentru mediu

Lupta impotriva poluarii si a risipirii resurselor naturale fac parte din angajamentul Carrefour pentru o dezvoltare sustenabila atat in Romania, cat si in restul tarilor in care suntem prezenti. Actiunile de protejare a mediului implica atat proiectele de responsabilizare a clientilor si angajatilor, cat si cele de imbunatatire a operatiunilor sediului si a magazinelor pentru a asigura viitor cat mai verde generatiilor viitoare.

Proiecte si parteneri:

Folosim pungi 100% biodegradabile si compostabile:

Produsă în colaborare cu un furnizor român, din amidon de porumb și imprimat cu cerneală non-toxică pe bază de soia.

Punga este în întregime compostabilă, în centre de compostare sau în sisteme de compostare la domiciliu. Timpul de compostare variază în funcţie de temperatură și umiditate și poate dura între 1 și 6 luni în funcţie de mixul de compost și fluctuaţa temperaturii/umidităţii.

Două tipuri de pungă: capacitate de 5 kg și de 7 kg.

Reciclăm baterii uzate:

Lupta împotriva poluării și a risipirii resurselor naturale face parte din angajamentul Carrefour pentru o dezvoltare sustenabilă.

În sprijinul acestei direcții, Carrefour România a lansat programul de colectare a bateriilor uzate și a acumulatorilor vechi, „Reciclează și te recompensăm!”, în parteneriat cu CCR Rebat România. Dedicat populației, programul are drept obiectiv încurajarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător, prin reciclarea deșeurilor de baterii.

Astfel, pentru fiecare 6 baterii uzate sau 6 acumulatori vechi aduși la urnele speciale amplasate la recepție clienți în hipermarketurile Carrefour, clienții sunt recompensați cu o baterie nouă de tip R3 sau R6, marcă proprie Carrefour.

Protejam mediul recicland echipamentele folosite:

Carrefour România s-a alăturat programului naţional anual, dezvoltat de Ateliere fără Frontiere prin care companiile și ONG-urile responsabile donează echipamentele IT uzate, pentru a fi reciclate și recondiționate, urmând să fie apoi oferite celor care au nevoie de ele.

Deșeurile electrice și electronice (DEEE) sunt colectate, testate și reutilizate în cadrul atelierului Reconect, fiind transformate în echipamente IT funcţionale și alocate către organizații non-guvernamentale, grădiniţe, muzee, biblioteci de stat și instituţii sociale, pentru proiecte de educaţie și incluziune din toată România.

Staţiile SIGUREC:

SIGUREC este cea mai modernă soluţie de colectare separată care există în prezent în România, și în același timp, un serviciu client deosebit de util, dezvoltat în parteneriat cu Green Group și introdus pentru prima dată de către un retailer, în anul 2013.

Staţiile SIGUREC sunt prevăzute cu un sistem inteligent automatizat de preluare a peste 10 tipuri de materiale reciclabile, în schimbul cărora clienţii sunt recompensaţi cu vouchere de reduceri la cumpărături, valabile în hipermarketurile Carrefour România.

Toate deșeurile sunt colectate și transportate separat și ajung direct în fabricile de reciclare Green Group din România, în loc de groapa de gunoi.

Soluţia, dedicată consumatorilor, asigură, pe de o parte, infrastructura necesară pentru o reciclare facilă, la îndemâna tututor și într-un cadru organizat, iar pe de alta, ajută la educarea populației în spiritul reciclării astfel încât, pe termen lung, să dezvolte un comportament prietenos cu natura.

Dacă reciclaţi la SIGUREC, primiţi un voucher valoric de cumpărături în hipermarketurile și supermarketurilor Carrefour România.

Cultivăm solidaritatea:

Deșeurile alimentare care nu sunt colectate selectiv și ajung la depozitele de gunoi produc gaze cu efect de seră și poluează solurile și pânzele freatice.

Carrefour a dezvoltat în parteneriat cu Asociaţia Ateliere Fără Frontiere proiectul bio&co din dorinţa de a demonstra că producţia și consumul responsabil pot contribui la diminuarea impactului negativ al poluării și distrugerii biodiversităţii, de a reduce risipa alimentară.

Întinsă pe o suprafaţă de 4 hectare, Bio&co este o fermă pentru producţe agricolă certificată bio, membră a reţelei Cocagne (120 ferme de legumicultură BIO în Franţa), situată în Ciocănari, judeţul Dâmboviţa și totodată o întreprindere socială de insereţe, care angajează persoane din grupuri vulnerabile.

În cadrul proiectului, deșeurile alimentare vegetale (preponderent fructe și legume perimate), provenite din hipermarketurile Carrefour din București și din o serie de lanţuri hoteliere partenere, sunt colectate, triate și transformate în compost, cu care se fertilizează această fermă.

Peste 80 de varietăţi de legume și fructe BIO cultivate în Bio&co, utilizând îngrășământul natural, sunt distribuite apoi săptămânal, direct către consumatorii abonaţi.

Proiectul reușește să creeze o comunitate bazată pe respect, încredere și solidaritate, aducând laolaltă reintegrarea socială, producţia de alimente sănătoase, revalorificarea deșeurilor și educaţia pentru o viaţă sustenabilă.