Filme de Crăciun - Top 7 filme de poveste

Filme de Crăciun - Top 7 filme de poveste

Ce zici, faci un maraton de filme de Crăciun anul acesta? Noi venim cu lista de recomandări și, dacă vrei să petreci mai mult timp cu familia în loc să te plimbi prin magazine, îți aducem și popcornul direct la ușă. Tu trebuie doar să-i aduni pe cei dragi în fața televizorului, să alegi filmele pe care vreți să le vedeți și aroma de floricele preferată (avem cu de toate, chiar și popcorn cu chili!) și să apeși Play!

Coșmarul dinaintea Crăciunului (1993)


Dacă ai găsi un oraș în care e mereu Crăciun, ai mai vrea să pleci de acolo? Probabil că nu. Ba chiar ai vrea să-ți aduci și prietenii, ca să vă bucurați împreună de culori, decorațiuni, cadouri, dulciuri, într-un cuvânt, de spiritul celei mai frumoase sărbători din an. 

 

Ei, cam asta se întâmplă și în Coșmarul dinaintea Crăciunului, doar că nu ție, ci Regelui Dovleac, Jack Skellington. Pe scurt, Skellington este mai marele orașului Halloween și se ocupă, de obicei, de sperieturi și alte lucruri fioroase, dar la un moment dat descoperă, din întâmplare, drumul către orașul Crăciunului. Da, în această lume imaginată de incredibilul Tim Burton și creată cu ajutorul a peste două sute de figurine și peste o sută de mii de cadre fotografiate și animate prin chinuitorul proces al stop-motion-ului, fiecare sărbătoare are un oraș al ei. 

 

Skellington este fascinat până la obsesie de sărbătoarea Crăciunului și pune la punct un plan… grandios și bizar în același timp. Nominalizat la Oscar, musicalul fantastic are nota 8.0 pe IMDB și a câștigat un loc în toate listele cu recomandări de filme de Crăciun. 

Miracolul din Strada 34 (1994)

Tu crezi în Moș Crăciun? Kriss Kringle credea, ba chiar era convins că el însuși este Moș Crăciun. După ce a fost angajat să joace rolul lui Moș Crăciun în magazinul universal Cole’s, toți copiii din New York credeau că el este adevăratul Moș Crăciun. 

 

Toți, mai puțin Susan, de pe Strada 34. Fetița de șase ani știe de la mama ei că moșul nu există, dar începe să aibă dubii și până la urmă reușește să dovedească, împreună cu un avocat ingenios, că Kringle chiar este Moș Crăciun. 

 

Miracolul din Strada 34 (cu Mara Wilson, pe care o cunoști din producția cinematografică Matilda, bazată pe povestea omonimă a lui Roald Dahl), este un fermecător film de Crăciun, presărat cu un strop de romantism, ce te va învăța să crezi din nou în lucrurile frumoase din viață. 

Marea cursă de Crăciun (Arthur Christmas - 2011)

Animația studiourilor britanice Aardman explică tooooot misterul de care este înconjurat Moș Crăciun: de unde știe care sunt copiii cuminți și care sunt cei răi, cum ajung într-o singură noapte cadourile la milioanele de copii din toată lumea (mai ales în apartamentele încuiate - cam ciudat, nu?) și cum reușește să ducă în fiecare an la bun sfârșit o misiune ce pare de-a dreptul imposibilă. 

 

În fiecare an… mai puțin într-unul, când un copil nu-și primește cadoul. Noroc că Arthur, fiul Moșului, se străduiește să repare situația. Teribil de amuzant și, în același timp, înduioșător, filmul Marea cursă de Crăciun a fost nominalizat la Golden Globe și abordează într-o manieră proaspătă și (îți dăm un indiciu!) high-tech paradigma sărbătorilor de iarnă. 

Elf (2003)

Elf este povestea lui Buddy, un orfan crescut de elfii lui Moș Crăciun, care pleacă la New York, în căutarea tatălui său adevărat. Bineînțeles că nu-i deloc ușor să fii un elf în cinicul și amețitorul New York, iar Buddy trece printr-o mulțime de aventuri extraordinare. 

 

Elf este o altă comedie de Crăciun pe care o poți urmări împreună cu familia în vacanța de iarnă. Garantăm că o să râdeți cu poftă.

Omul care a inventat Crăciunul (2017)

Dacă iubești și cărțile, și Crăciunul, trebuie să vezi acest film, pentru că îți prezintă o perioadă extrem de delicată din viața scriitorului Charles Dickens: cele două luni în care a scris O colindă de Crăciun

 

Constrâns de un termen limită nemilos, deprimat din cauza unor eșecuri literare și amenințat de datorii, Dickens se luptă să-și regăsească inspirația și flerul literar. Când părinții lui decid să-l viziteze pentru o perioadă mai lungă de timp, apare și cumplitul blocaj al scriitorului, iar povestea lui Ebeneezer Scrooge și a celor trei fantome este din ce în ce mai greu de așternut pe hârtie. 

 

Titlul filmului te poate induce puțin în eroare: Charles Dickens nu a inventat Crăciunul, dar a contribuit la popularizarea acestei frumoase tradiții. Pune acest film de Crăciun pe listă și vei vedea o excelentă dramatizare a procesului creator, împachetată într-o irezistibilă atmosferă festivă. 

Cronicile Crăciunului (2018)

Produs de aceiași oameni minunați care ți-au adus Harry Potter și Piatra Filozofală, Cronicile Crăciunului este un film de Crăciun pe Netflix de care o să te în-dră-gos-tești. Nu, nu exagerăm deloc, și-ți spunem și de ce: e cu teleportare, mașini furate, brazi împodobiți, prăjiturele, sute de elfi colorați și o misiune de salvare a Crăciunului. Pare ceva clasic și modern în același timp, nu-i așa? 

 

Dacă îți plac filmele cu Moși Crăciuni neconvenționali, o să-ți placă și această producție cinematografică al cărei ritm alert îți va menține adrenalina la cote ridicate. 

Poveste de Crăciun (1983)

Iată o comedie americană de Crăciun pentru nostalgicul din tine. Îți mai amintești cum era să-ți dorești foarte, foarte mult o anumită jucărie drept cadou și să-ți petreci toată luna decembrie străduindu-te să-i convingi pe toți adulții care îți ieșeau în cale să ți-o cumpere? 

 

Pentru micul Ralphie Parker, Sfântul Graal al cadourilor de Crăciun era pușca cu aer comprimat Red Ryder. Pentru mama, tatăl, profesoara și chiar pentru Moșul de la magazin, pușca respectivă nu era decât un instrument special creat pentru a scoate ochii copiilor, în niciun caz un cadou pentru un băiețel cuminte, care ține la ochii lui. 

 

Filmul înfățișează o felie de viață americană din anii ‘40 și este înțesat cu scene memorabile. Un alt lucru interesant despre acest film de Crăciun pentru copii și adulți deopotrivă este că scenariul a fost scris pe baza poveștilor semi-autobiografice ale lui Jean Shepherd, umoristul care l-a influențat și inspirat pe nimeni altul decât Jerry Seinfeld. Cu nota 8.0 pe IMDB, trei premii și unsprezece nominalizări la Genie, echivalentul canadian al premiilor Oscar, O poveste de Crăciun merită, cu siguranță, un loc pe lista ta de filme pe care să le urmărești alături de familie în perioada sărbătorilor de iarnă. 

 

Ai găsit inspirația în topul nostrul de filme de Crăciun? Minunat! Ține minte că ai nevoie de cel puțin patru sau cinci titluri ca să organizezi un maraton adevărat de filme, iar dacă durează mai mult de șase ore, te poți baza pe semipreparatele congelate ca să ostoiești foamea invitaților, fără să pierzi timp cu gătitul. 

Vizionare plăcută și sărbători fericite!

Ne pare rau…nu am gasit niciun produs :(
Ne pasa de securitatea datelor tale! Te rugam sa ne acorzi cateva minute pentru a-ti valida datele

Pentru a putea plasa comenzi, este necesara validarea datelor unice asociate acestui cont (adresa de email si numar de telefon). Dureaza doar cateva minute!