Listă cumpărături bebe - Lucruri esențiale pentru nou-născuți

 

Puține lucruri necesită o pregătire mai atentă și mai responsabilă decât venirea pe lume a unui copil. Ca viitoare mămică, cu siguranță ai deja o listă de cumpărături pentru bebe, compilată de pe internet sau din cărți și îmbogățită apoi cu sugestii și sfaturi de la rude și prietene care au trecut prin aceeași experiență. Probabil că este o listă uriașă, plină cu zeci de produse de igienă, îmbrăcăminte, accesorii și medicamente pe care te străduiești deja de ceva timp să le achiziționezi. 

 

Pe orice listă de cumpărături pentru bebeluși există, însă, câteva lucruri esențiale pentru nou-născuți, precum și câteva opționale. Este foarte important să știi care sunt acele lucruri de care ai neapărată nevoie în primele săptămâni de după naștere, așa că îți venim în ajutor cu o variantă simplificată a listei pentru bebe. 

 

Lista cu lucruri esențiale pentru bebe nou-născut

 

Am împărțit lista cu lucruri esențiale pentru bebe în patru subcategorii (produse pentru îngrijirea nou-născutului, obiecte necesare pentru somnul bebelușului și pentru schimbatul scutecelor și, bineînțeles, hăinuțe), în așa fel încât să te poți orienta mai ușor când faci cumpărăturile și să fii sigură că nu uiți nimic. 

 

Lista cu produse esențiale de îngrijire a nou-născutului

 

Îngrijirea bebelușului nu este chiar atât de complicată cum ți se pare la prima vedere. Cu produsele adecvate, speciale pentru pielea sensibilă a micuțului, și cu accesoriile esențiale pentru a-i ușura în orice moment experiența primelor săptămâni de viață, vei reuși să-ți menții nou-născutul în siguranță, fericit și cât se poate de mulțumit.

 

 

 • Cădița pentru bebe 

 

Cădița de bebeluși trebuie să fie special concepută pentru nou-născuți și realizată dintr-un plastic gros, nontoxic. Suprafața antialunecare aduce un plus de siguranță, iar termometrul și locașurile speciale pentru săpun și șampon îți ușurează misiunea, în timp ce bebe se poate bălăci în voie. 

 

 • Săpunuri, șampoane și creme speciale 

Apropo de săpun și șampon, și acestea trebuie să fie special concepute pentru nou-născuți. Vei folosi produse hipoalergenice, fără parfum, cu ph neutru și o formulă delicată, potrivită pentru pielea sensibilă a bebelușului tău. Aceasta are nevoie de atingeri blânde și de un prosopel pufos și absorbant (alege prosoape cu un colț dublat, care poate fi folosit ca glugă). Păstrează-i pielea catifelată și sănătoasă utilizând după baie creme de corp adecvate, precum o loțiune hidratantă și o cremă de protecție pentru funduleț. 

 

 

 • Trusa de bază pentru îngrijire

 

Trusa de bază cu medicamente pentru nou-născut ar trebui să conțină câteva produse esențiale, precum: ser fiziologic, comprese sterile, spirt medicinal, antiseptice pulbere și unguent, soluții pentru colici, supozitoare cu glicerină, unguent pentru iritații, vitaminele și suplimentele nutritive recomandate de medic.

 

 

Pe lângă aceasta, ține cont de faptul că sistemul imunitar al nou-născutului încă nu este pregătit să înfrunte agresiunile inevitabile din orice ambianță (microbi, particule de praf și alți agenți patogeni) și acordă o atenție sporită toaletei oculare și nazale. Un aspirator sau o pompă nazală este un accesoriu de igienă absolut necesar, la fel și un termometru special pentru nou-născuți, care te va ajuta să-i monitorizezi starea de sănătate. 

 

Lista cu îmbrăcămintea necesară unui nou-născut

 

Bebe trebuie să se simtă cât mai confortabil, indiferent de vreme, iar ție trebuie să-ți fie cât mai ușor să îi păstrezi hăinuțele curate. Alege piese de îmbrăcăminte adecvate temperaturii ambientale, din fibre naturale, și spală-le doar cu un detergent pentru rufe special pentru bebeluși, hipoalergenic și testat dermatologic. 

 

 

 • Salopete și costumașe cu mânecă scurtă și lungă
 • Șosete și botoșei
 • Mănuși și căciulițe (pentru plimbările în aer liber)
 • Bavete  

 

 

Lista cu cele necesare pentru schimbatul scutecelor

 

Probabil că schimbatul scutecelor te va copleși în timpul primelor săptămâni de viață a bebelușului tău, așa că trebuie să te asiguri că dispui de toate obiectele necesare și, bineînțeles, de provizii serioase de scutece. 

 

 • Scutece 

E bine să ai atât scutece de unică folosință, pe care să le alegi în funcție de vârstă sau număr de kilograme, cât și scutece de finet reutilizabile. 


 

Sursa foto: https://carrefour.ro/produse/scutece-pampers-premium-care-nr-1-2-5kg-54bucati-1657-11503440

 

 • Masa pentru înfășat 

 Ai grijă ca masa pe care o alegi să respecte standardele europene de siguranță. Vei mai avea nevoie și de salteluță și de huse pentru salteluța de înfășat, iar ca să protejezi așternutul când schimbi scutecul pe pat vor fi foarte utile cearșafurile absorbante. Când plecați la drum, masa pentru înfășat poate fi înlocuită cu o geantă de voiaj cu saltea pentru înfășat. 

 

 • Șervețele umede 

Parcă niciodată nu ai destule șervețele umede când ești proaspătă mămică, dar nu uita să alegi de fiecare dată unele speciale pentru bebeluși, hipoalergenice, hidratante și delicate. Lista cu obiecte esențiale pentru pătuț și camera nou-născutului

 

Îți dorești ca puiul tău să aibă un somn lin ca să crească mare și voinic, iar pentru asta trebuie să îi asiguri un spațiu de dormit pe cât de confortabil, pe atât de sigur. 

 

 

 • Salteluță

 

Salteluța pentru bebe trebuie să fie fermă, pentru a susține corect corpul micuțului, și neapărat trebuie să fie certificată și omologată de Comisia Europeană conform standardului EN 16890:2017.

 

 

 • Lenjerie, perne și păturici 

 

Cearșaful trebuie să favorizeze circulația aerului, să absoarbă eficient transpirația bebelușului și să nu permită supraîncălzirea acestuia, așa că e bine să alegi lenjerii pentru pătuț din bumbac 100%. Acordă aceeași atenție calității materialului și când alegi perne, pilote și păturici de bebeluș

Sursa foto: https://carrefour.ro/produse/umidifcator-lb37-beurer-2l-20-w-200-ml-ora-bronz-19-41503866

 

 

 • Umidificator de aer

 

În sezonul rece, când umiditatea din încăpere poate scădea până la 10% din cauza încălzirii cu calorifere, un umidificator de aer îl va ajuta pe micuț să respire mai bine și îi va ameliora simptomele dacă este cumva răcit. Vei mai avea nevoie și de alte lucruri, precum un scaun auto pentru bebe, ca să-l aduci acasă în siguranță de la spital și poate și un aparat cu sunet alb ca să-ți ajuți puiul să adoarmă. Dacă alăptezi, o să ai nevoie de niște ceai pentru stimularea lactației și de o pompă de sân plus biberon, iar dacă nu alăptezi, va trebui să-ți achiziționezi biberoane, sterilizator și, bineînțeles, formula de lapte cu toate substanțele nutritive de care are nevoie micuțul. 

 

Bineînțeles că fiecare mamă experimentează maternitatea în felul ei, iar o listă de cumpărături pentru bebe cu lucruri esențiale nou-născuților, care aibă o aplicabilitate universală, ar fi imposibil de conceput. Folosește lista de cumpărături pentru nou-născut drept punct de plecare în minunata aventură de a fi mamă, informează-te întotdeauna din mai multe surse și ia cele mai bune decizii pentru bebelușul tău!

Ne pasa de securitatea datelor tale! Te rugam sa ne acorzi cateva minute pentru a-ti valida datele

Pentru a putea plasa comenzi, este necesara validarea datelor unice asociate acestui cont (adresa de email si numar de telefon). Dureaza doar cateva minute!