Bagajul pentru maternitate

Bagajul pentru maternitate. Ce trebuie să iei cu tine la spital?

 

Se apropie momentul în care vei deveni mămică, iar dacă ești la primul copil, cu siguranță ești deja copleșită de griji. Din fericire, nimic nu este așa de greu cum pare a fi la început. Trebuie să ai încredere în medicul tău și în personalul de la spital că travaliul și nașterea vor decurge normal și ei vor face tot ce se poate ca să te ajute. Iar în privința bagajului pe care trebuie să-l iei cu tine la maternitate, te ajutăm noi cu câteva sfaturi utile. Ia un pix și scrie lista! Iată ce trebuie să conțină geanta pe care o iei cu tine.

Obiecte necesare pentru viitoarea mămică

Primul lucru pe care îl ai de făcut atunci când organizezi lista cu articole pentru maternitate este să împarți bagajul în două mari categorii: pentru tine și pentru bebe. Geanta pentru tine trebuie să conțină câteva obiecte personale, de strictă necesitate, care să-ți asigure tot confortul de care ai nevoie.

 • Cosmetice: continuă să ai grijă de tine și nu renunța la ritualurile de îngrijire doar pentru că ești la maternitate și ai devenit mămică. Geanta de cosmetice trebuie să conțină creme de corp și de față, un produs demachiant, cremă de mâini, gel de duș și șampon, săpun și - de ce nu - poate chiar o mică trusă de machiaj, ca să te aranjezi puțin când primești vizitatori. Nu uita peria de păr și accesoriile pe care le folosești!
 • Șervețele: e bine să ai la tine șervețele umede și uscate, chiar și hârtie igienică, deși aceasta ar trebui să se găsească și la toaleta spitalului. Este bine totuși să fii prevăzătoare, ca să nu ai surprize neplăcute.
 • Prosoape: trebuie să ai la tine cel puțin două prosoape - unul mare, pentru corp și unul mai mic, pentru mâini.
 • Obiecte de igienă intimă: în această categorie intră vata și absorbantele - vei avea mare nevoie de ele, prin urmare trebuie să ai multe, chiar dacă vei primi și de la spital. După naștere nu vei avea voie să folosești tampoane interne, chiar dacă până acum erai obișnuită cu ele.
 • Periuță și pastă de dinți: igiena orală nu trebuie neglijată în maternitate, dimpotrivă, trebuie să ai mare grijă de tine și în această perioadă.

 

 

 • Pijamale sau cămașă de noapte și halat: este bine să ai la tine cel puțin două seturi de pijamale comode, potrivite cu vremea de afară, iar dacă este frig ar fi cazul să-ți aduci și un halat, pe care să-l pui deasupra. Alege pijamale din bumbac, în care să te simți bine și pe care să le poți schimba ușor.
 • Șosete și șlapi: asigură-te că ai la tine multe perechi de șosete confortabile și niște papuci practici, ușor de pus și de scos, în care să nu te împiedici.
 • Slipi și sutiene pentru alăptat: lenjeria intimă este foarte importantă și va trebui să o schimbi foarte des, prin urmare pune în bagaj multe perechi de chiloți comozi și sutiene speciale pentru alăptat. Alege slipi ușor și practici, nu lenjerie modelatoare, care va fi incomodă și te va strânge. Poți folosi așa ceva după ce ieși din maternitate și te recuperezi după naștere. De asemenea, trebuie să ai la tine cel puțin 2-3 sutiene pentru alăptat, care sunt foarte practice și comode.

 • Produse pentru alăptat: ar fi bine să ai la tine o pompă de sân, tampoane speciale pentru sân și protecții din silicon pentru sân, care să-ți ușureze cât mai mult primele momente, când va fi mai dificil pentru tine și bebe. Toate aceste accesorii te pot ajuta să înveți mai repede cum să alăptezi corect și nu ezita să ceri sfatul altor mămici mai experimentate sau asistentelor din maternitate, ca să te învețe cum să le folosești.

Obiecte esențiale pentru bebe

Multe mămici aflate la prima naștere neglijează uneori că bebelușul va avea nevoie și el de câteva lucruri, imediat ce vine pe lume. Prin urmare, pregătește și pentru el un bagaj special, care să conțină următoarele:

 • Scutece și șervețele umede: bebelușul va primi de la spital tot ce îi trebuie, dar după ce începi să-l vizitezi, vei dori să înveți tu cum să-l schimbi și atunci vei avea nevoie de scutece și șervețele umede.

 • Hăinuțe: cel mai bine este să aduci cu tine câteva seturi de body-uri și căciulițe, dar nu foarte multe, pentru că deseori nou-născuții sunt ținuți la început înfășați.
 • Biberoane sterile și tetine: orice mămică își dorește să poată alăpta din prima zi, dar uneori acest lucru nu este posibil, din motive medicale. De aceea, este bine să ai la tine, preventiv, măcar două biberoane și tetine sterile, pentru ca bebelușul să poată primi formulă de lapte, dacă va fi nevoie.

 

Dacă vei avea în bagajul de maternitate toate aceste obiecte, pentru tine și bebe, totul va decurge fără probleme și vei fi bine pregătită să-l întâmpini pe micuțul tău!

Ne pare rau…nu am gasit niciun produs :(
Ne pasa de securitatea datelor tale! Te rugam sa ne acorzi cateva minute pentru a-ti valida datele

Pentru a putea plasa comenzi, este necesara validarea datelor unice asociate acestui cont (adresa de email si numar de telefon). Dureaza doar cateva minute!