Idei de cadouri pentru nou-născuți

Idei de cadouri pentru nou-născuți

Te pregătești să-ți vizitezi prietena care abia a născut și, pentru că nu vrei să te prezinți în fața ei cu mâna goală, încerci să descoperi cele mai bune idei de cadouri pentru nou-născuți. Înainte să treci la fapte, trebuie să știi că proaspăta mămică s-ar putea să nu fie prea bucuroasă de oaspeți în primele săptămâni după naștere, când petrece fiecare secundă cu puiul ei, așa că n-ar fi rău să amâni întâlnirea pentru mai târziu. Cel mai bun moment e acela când chiar ea îți face invitația. 

 

De asemenea, subiectul cadourilor pentru nou-născuți este unul delicat, pentru că riști să faci o gafă oferind, de exemplu, niște produse de îngrijire nepotrivite. Ideal ar fi să elimini factorul surpriză din acest context și să vorbești mai întâi cu părinții bebelușului ca să afli de ce au nevoie. De asemenea, dacă știi că și alți prieteni comuni vor să vadă copilul, întreabă-i ce cadouri plănuiesc să ofere, pentru că ar fi păcat să duceți toți niște jucării muzicale, când mititelul preferă deocamdată să se joace cu pumnișorul. 

 

Dacă, totuși, nu primești niciun indiciu și rămâne la latitudinea ta să decizi ce duci unui nou-născut, inspiră-te din sugestiile de mai jos: 

 

 

  • Îmbrăcăminte pentru bebeluși

 

 

Chiar dacă e vorba despre un cadou pentru un nou-născut, nu lua hăinuțe special pentru perioada aceasta. Mai mult ca sigur că bebe are deja suficiente costumașe cu mânecă lungă și scurtă pentru primele luni de viață, pregătite din timp de părinții grijulii care au bifat toate elementele din lista cu lucruri esențiale pentru nou-născuți. 

 

E mai bine să dăruiești unui bebeluș haine puțin mai mari, care-i vor prinde bine peste câteva luni. Probabil că nici părinții nu s-au pregătit cu o garderobă completă pentru toate vârstele, așa că sunt mai puține șanse să oferi ceva ce nu va mai apuca să fie purtat. Îi poți lua o jachetă de iarnă sau un combinezon pentru bebe cu un mod cât mai simplu de închidere și deschidere, dar ai grijă la vârsta menționată pe produs, pentru că atât ar trebui să aibă bebelușul când va veni anotimpul rece. Ar fi neinspirat să faci cadou o jachetă vătuită care îi va rămâne mică înainte să vină iarna. 

 

  • Prosoape pentru bebeluși

 

 

Unul dintre articolele de igienă pentru bebeluși pe care e chiar recomandat să-l iei în considerare când vrei să faci un cadou pentru un nou-născut este prosopul de baie. Bine, nu un singur prosopel, ci un set de prosoape mici din bumbac de calitate, frumos colorate, cu imprimeuri vesele sau un prosop mare din bambus și bumbac. 

 

Cu cât părinții au mai multe prosoape pentru bebe, cu atât mai rar trebuie să le spele, așa că fii sigur că un astfel de dar va fi primit cu drag. În ce privește culorile, încearcă să nu te blochezi în stereotipul bleu pentru băieței și roz pentru fetițe, ci alege ceea ce ți se pare că arată mai frumos și că ar plăcea mai mult părinților. 

 

 

  • Păturici

 

Și adulților le plac păturicile. La urma urmelor, de ce nu le-ar plăcea? Sunt moi, sunt pufoase, sunt călduroase, sunt frumos colorate și miros plăcut. Pentru bebeluși, sunt utile chiar și în afara casei, în timpul plimbărilor cu căruciorul. Așa că nu ai cum să dai greș cu un astfel de cadou pentru un nou-născut. 

 

Ai grijă doar ca materialul din care este făcută păturica pentru bebeluși să fie unul de calitate, din bumbac 100% care lasă pielea să respire, din bambus, o fibră care păstrează o temperatură optimă indiferent de vreme, sau din lână, o fibră naturală antibacteriană, rezistentă și foarte prietenoasă cu pielea bebelușului. 

 

  • Lampă de veghe

 

 

Unii spun că bebelușului nu îi este teamă de întuneric, pentru că a petrecut nouă luni în pântecul mamei și este obișnuit cu lipsa luminii. Dar realitatea este că, uneori, lumina de veghe este mai degrabă pentru părinții treziți din somn de plânsul micuțului. 

 

Lumina unei lămpi de veghe este la fel de utilă ca cea provenită de la sursa principală din tavan (e suficientă pentru a te putea deplasa prin încăpere, ca să verifici copilul sau să schimbi scutecul) și nu strică somnul. Dacă alegi o lampă de veghe cu design atractiv, va putea fi folosită și ca decorațiune pentru camera copilului. 

 

 

  • Scaun de masă portabil

 

 

În așteptarea momentului în care nou-născutul va începe să mănânce diversificat, îi poti face cadou un scaun de masă portabil, care poate fi montat pe aproape orice scaun obișnuit și fixat cu ajutorul unor curele laterale. Scaunul de masă de zi cu zi e bine să fie ales de părinți, pentru că de el depinde foarte mult relația pe care cel mic o va dezvolta cu mâncarea. E foarte important ca bebelușul să stea cât mai confortabil, într-o ambianță cât mai relaxată, în timpul meselor zilnice. 

 

Există, însă, și situații când părinții vor vrea să participe la un eveniment sau să meargă într-o vacanță împreună cu cel mic, și atunci scaunul dăruit de tine, compact și foarte ușor de transportat, le va fi de mare folos. 

 

Pe lângă ideile de mai sus, îți mai facem o sugestie de cadou pentru un nou-născut: oferă puțin din timpul tău mamei, fie pentru a merge la cumpărături în locul ei, fie pentru a-l supraveghea pe cel mic cât ea se odihnește sau face o baie. Pentru o proaspătă mămică, puțin ajutor din partea celor apropiați contează foarte mult, așa că nu ezita să-l oferi. Cu siguranță va fi apreciat!

Ne pare rau…nu am gasit niciun produs :(
Ne pasa de securitatea datelor tale! Te rugam sa ne acorzi cateva minute pentru a-ti valida datele

Pentru a putea plasa comenzi, este necesara validarea datelor unice asociate acestui cont (adresa de email si numar de telefon). Dureaza doar cateva minute!