Idei de cadouri pentru aniversarile copiilor

Idei de cadouri pentru aniversările copiilor

Păpuși, mașinuțe, haine sau cărți? Oare ce să cumperi? Aniversările copiilor sunt întotdeauna o provocare pentru adulți, care de multe ori nu au cele mai inspirate idei de cadouri. Se întâmplă deseori să cumpăre haine care nu le vin bine copiilor, jucării care nu le plac sau cărți pe care deja le-au citit. Cum putem evita situațiile astea și cum putem găsi cele mai inspirate idei de cadouri pentru cei mici? Iată câteva sugestii, care cu siguranță vor fi apreciate și de copii, dar și de către părinții lor.

 

În primul rând, înainte de a cumpăra un cadou pentru un copil, ar fi bine să facem puțină cercetare și să ne informăm de câteva aspecte importante, care ne vor ajuta să alegem darul potrivit. Iată de ce anume trebuie să ține cont.

Vârsta copilului

Mulți adulți au tendința să cumpere copiilor cadouri care nu sunt potrivite pentru vârsta lor. Prin urmare, trebuie să fim foarte atenți și să alegem jucării sau hăinuțe pentru vârsta pe care o are sărbătoritul. Este foarte ușor, pentru că pe eticheta produsului scrie de regulă pentru ce vârstă este recomandat. 

 

Provocarea este și mai mare pentru adulții care nu au copii, pentru că le este mai greu să-și dea seama ce preocupări sau ce măsuri are un copil la o anumită vârstă. Și în acest caz, regula de bază este eticheta sau discuțiile cu părinții sărbătoritului. De obicei, pentru un copil mai mic, de până în 5 ani, un pluș frumos sau câteva jucării educative sunt cadourile ideale, pentru că sunt distractive, sigure și îl vor ajuta să-și dezvolte imaginația și abilitățile.

Pasiunile celui mic

Un alt aspect foarte important este să alegem cadoul în funcție de pasiunile copilului. Dacă știm vârsta, nu putem greși cu niște hăinuțe pe măsură, iar de obicei fetițele sunt mai încântate de cadouri de acest fel. Le putem oferi rochițe frumoase, în culoarea lor favorită, însă nu trebuie să ne limităm la clișee de acest fel. Fetele pot să aprecieze la fel de mult și un puzzle, sau chiar roboți de jucărie. De aceea, ar fi bine să ne interesăm dinainte ce anume îi place copilului, ca nu cumva să-i oferim un cadou care nu-l va interesa și care va sta aruncat prin dulap sau în coșul cu jucării.

Cadouri inedite

Dincolo de cadourile clasice pe care le putem oferi unui copil - păpuși pentru fetițe sau mașinuțe pentru băieței - putem veni și cu alte daruri mai deosebite, care cu siguranță vor fi o surpriză foarte plăcută. În funcție de bugetul de care dispunem, le putem oferi copiilor bilete  pentru întreaga familie la teatrul de păpuși, un voucher ca să-și cumpere ce jucării doresc sau cărți pentru copii, în funcție de preferințele lor. O altă idee inedită este să oferim în dar o zi de acces la un loc de joacă mai deosebit, într-un parc de distracții sau la o piscină.

O vizită la un muzeu pentru copii, cu exponate interactive, gândite special pentru cei mici, va fi de asemenea un cadou inedit, distractiv și totodată educativ. Putem oferi copilului un bilet la Muzeul Antipa, la Muzeul Simțurilor sau la Observatorul Astronomic. Dar în aceste cazuri, revenim la sfaturile anterioare - trebuie să știm care este vârsta copilului și care sunt pasiunile lui.

 

Pentru copiii care sunt foarte creativi, poți alege un cadou care să le încurajeze aceste aptitudini: un jurnal frumos decorat în care să scrie povești sau poezii, un șevalet și o pânză pentru pictat - iată câteva idei cu care vei ieși în mod sigur din marea masă a părinților care oferă cadouri banale, din lipsă de inspirație.

 

Alege măcar unul dintre cadourile sugerate mai sus și, dacă vei ține cont de sfaturile noastre, cu siguranță darul va fi inspirat și va fi apreciat de cel mic.

 

Ne pare rau…nu am gasit niciun produs :(
Ne pasa de securitatea datelor tale! Te rugam sa ne acorzi cateva minute pentru a-ti valida datele

Pentru a putea plasa comenzi, este necesara validarea datelor unice asociate acestui cont (adresa de email si numar de telefon). Dureaza doar cateva minute!