Idei cadouri pentru femei insarcinate

Cele mai practice idei de cadouri pentru femei însărcinate

Știm că muzele nu sunt întotdeauna darnice cu ideile de cadouri pentru femei însărcinate, dar privește partea plină a paharului: dacă faci o alegere inspirată, darul tău îi poate ușura viața prietenei, iubitei, fiicei sau surorii tale care așteaptă un copil. 

 

Sarcina este o experiență frumoasă pentru unele mămici, puțin mai dificilă pentru altele, însă întotdeauna plină de provocări. Femeile gravide au nevoie de multe lucruri, unele esențiale în perioada dinaintea nașterii, altele pentru îngrijirea nou-născutului. Nicio femeie însărcinată nu va fi nemulțumită dacă primește înainte să nască un obiect pe care îl va folosi după venirea pe lume a bebelușului, ba din contră, se va bucura că poate bifa încă ceva de pe lista de cumpărături pentru bebe.

Dacă ai o relație apropiată cu viitoarea mămică, întreab-o direct care sunt lucrurile de care are nevoie. Dacă vrei să-i faci o surpriză, ține cont de faptul că produsele de igienă și sănătate pentru bebe rămân la latitudinea mămicii, la fel și biberoanele (poate vrea să alăpteze) sau pompele pentru sâni (poate nu va dori să le folosească). Exclude hainele (e cam greu să nimerești și măsurile potrivite, și croiala în care viitoarea mămică se simte confortabil, ca să nu mai vorbim de culori și material), parfumurile (gravida poate fi sensibilă la anumite arome) și în niciun caz nu-i dărui unei proaspete mămici vouchere pentru spa, masaj sau epilat (va fi prea copleșită de noile ei atribuții ca să mai poată pleca de acasă pentru câteva ore fără bebe). 

 

Cu atâtea reguli și excepții, ce alegeri mai poți face? Ți-am pregătit câteva idei de cadouri pentru gravide în rândurile următoare:  

  • Pernă pentru gravide

 

Unul dintre cele mai practice cadouri pentru gravide este o pernă mare și comodă, special concepută pentru a fi folosită atât în timpul sarcinii (mai ales în al treilea trimestru), deoarece oferă suportul necesar corpului și burticii, cât și în perioada alăptării, când permite așezarea corectă a bebelușului. 

 

Alege o pernă mai degrabă fermă decât una moale, cu husă detașabilă din bumbac 100%, ce va putea fi spălată ușor, și viitoarea mămică va putea dormi mai bine. Odihna e esențială în timpul sarcinii, așa că îți va fi recunoscătoare.

 

  • Coș cu fructe proaspete

 

Ca să-și cumpere fructe proaspete, femeia însărcinată ar trebui să înfrunte aglomerația din piețele agroalimentare sau cozile lungi din supermarketuri. Cu cât sarcina este mai avansată, cu atât mai dificilă este așteptarea și cu atât mai mare este nevoia de odihnă când face cumpărături. 

 

Cât despre mămica ocupată până peste cap cu îngrijirea nou-născutului, care abia mai are timp să respire, darămite să meargă la piață, cu siguranță va fi încântată să primească un coșuleț cu mere, mango, ananas, avocado, caise, nectarine, struguri sau alte fructe proaspete și delicioase. 

 

 

 

  • Monitor video pentru bebe

 

Ajută viitoarea mămică să pună la punct camera copilului și fă-i cadou un videofon pentru bebeluși. Acest sistem de monitorizare video la distanță va permite părinților să-și verifice nou-născutul în orice moment, fără ca cel mic să se trezească la apropierea lor. Alege unul cu o bună claritate a imaginii, alarmă și vedere nocturnă. 

 

 

  • Papuci de casă

 

Cam din al doilea trimestru de sarcină picioarele gravidei încep să se umfle, iar încălțămintea confortabilă devine un element extrem de important în garderoba sa. Află ce număr poartă și fă-i gravidei un cadou pufos, fie niște botoși cu talpă fermă pentru iarnă, fie niște papuci de casă fără călcâi.

 

 

 

  • Geantă pentru mămici

 

Geanta pentru mămici trebuie achiziționată din vreme, înainte ca bebelușul să vină pe lume. Chiar dacă prietena ta însărcinată are deja una pregătită cu toate cele necesare pentru perioada petrecută în maternitate, să știi că o a doua geantă încăpătoare, practică și compartimentată special pentru sticle, biberoane, scutece și toate celelalte accesorii pentru bebe îi va fi foarte utilă. 

 

Multe mămici au două genți pentru scutece, pentru diverse situații: una mai mică pentru drumurile scurte și una mai mare pentru călătorii, un model tip rucsac pentru tati și o geantă cu mânere pentru mami sau o geantă cu scutece care rămâne la bunici și una care rămâne la părinți. Ca să nu mai spunem că e mai bine să aibă în casă o extra geantă cu scutece, în cazul în care genții pe care o folosește de obicei i se strică vreun fermoar. 

 

 

 

  • Marsupiu

 

Un port-bebe îi va fi foarte util viitoarei mămici, și probabil că va amâna achiziționarea acestuia până după naștere, așa că îi poți face o surpriză plăcută cu un astfel de dar. 

 

Numai că trebuie să ai grijă ce tip de marsupiu alegi: există modele tip sling, realizate dintr-o bucată lungă de material ce poate fi ajustată în funcție de mărimea bebelușului, modele tip wrap, care sunt puțin mai dificil de pus și SSC-uri (Soft Structured Carrier), niște marsupii care se pun și se reglează ușor, dar sunt bune pentru copilașii mai mari, de 5-6 luni. 

 

 

  • Halat de baie

 

Chiar dacă am spus mai sus că e mai bine să eviți să faci haine cadou femeilor însărcinate, trebuie să știi că halatul de baie este excepția de la regulă. Pentru că poate fi ajustat pe talie cu un cordon, halatul va deveni piesa vestimentară preferată a gravidei, dar și a proaspetei mămici, putând fi purtat atât acasă, cât și la maternitate. 

 

Nu contează nici dacă are deja unul, nici dacă mai primește alte halate de baie în dar de la alte prietene sau de la partener: cu cât mai multe, cu atât mai bine! Alege un model din bumbac de calitate, moale și absorbant, într-una dintre nuanțele preferate ale sărbătoritei. 

 

Ți se pare ciudat că nu am menționat nici măcar unul dintre acele cadouri sentimentale pe care le primesc deseori gravidele? O să fie destul timp pentru a oferi rame de tablouri și pandantive personalizate la următoarele ocazii după naștere. Până atunci, însă, o mână de ajutor și niște obiecte practice sunt cele mai potrivite cadouri pentru femeile însărcinate. 

 

Ne pare rau…nu am gasit niciun produs :(
Ne pasa de securitatea datelor tale! Te rugam sa ne acorzi cateva minute pentru a-ti valida datele

Pentru a putea plasa comenzi, este necesara validarea datelor unice asociate acestui cont (adresa de email si numar de telefon). Dureaza doar cateva minute!